• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

16.06.2019

16:25

LINTA O OTIMANJU IMOVINE SPC U CRNOJ GORI: Diplomatskom ofanzivom sprečiti namere Podgorice!

Balkan

LINTA O OTIMANJU IMOVINE SPC U CRNOJ GORI: Diplomatskom ofanzivom sprečiti namere Podgorice!

Podeli vest

Predsednik Odbora za dijasporu i Srbe u regionu Skupštine Srbije Miodrag Linta uputio je podršku proglasu sa jučerašnjeg Sabora Srpske pravoslavne crkve (SPC) u Podgorici, kojim se od vlade Crne Gore traži da povuče sporni Predlog zakona o slobodi veroispovesti

Istovremeno je pozvao srpsko Ministarstvo spoljnih poslova da povede snažnu diplomatsku ofanzivu i informiše sve značajne međunarodne faktore sa namerama Vlade Crne Gore da otme svetinje i crkvenu imovinu Srpske pravoslavne crkve. 

Srbija, kako kaže Linta, ima nacionalnu, ustavnu i moralnu obavezu da brine o Srbima u Crnoj Gori i da konkretno pomogne da se poštuju njihova nacionalna prava, kao i da aktivno pomogne SPC u odbrani svojih svetinja i zakonskih prava. 

ISTORIČAR MARKOVIĆ UPOZORAVA: Vlast u Podgorici zaboravlja da su Crnu Goru osnovali sveci SPC!

- Svakom razumnom čoveku je apsolutno jasno da je predlog zakona o slobodi veroispovesti suštinski usmeren protiv SPC u Crnoj Gori s ciljem otimanja hramova i pljačke crkvene imovine i predaje nepriznatoj tzv. Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi - naglasio je Linta u pisanoj izjavi. 

NE MOGU DA VERUJEM DA ĆE POSLATI POLICIJU DA ZAUZME OSTROG! Dačić o otimanju imovine SPC u Crnoj Gori!

Smatra da je sa ovog sabora poslata snažna i nedvosmislena poruka režimu Mile Ðukanovića da će narod zajedno sa svojim arhijerejima, sveštenstvom i monaštvom čuvati, obnavljati i braniti svoje svetinje ako Vlada Crne Gore iz dalje procedure ne povuče "sramni, antievropski i anticivilizacijski" Predlog zakona.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zg

pre 4 godine

Ovaj linta samo nešto kmeči. Lintiću..što nisi obnovio sve crkve koje su porušene u tvom rodnom kraju devedesetih.

flamantes

pre 4 godine

Ljinto oteto se mora vratitgi vlasniku, uostalom počnite da računate kolika bi bila odšteta za sve što ste učinili Crnoj Gori od 1918.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija