• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: vijesti.me

17.06.2019

08:45

KRVOLOČNA MILOGORKA! Savetnica crnogorskog ambasadora bi da SPALJUJE SRPSKE CRKVE I SVEŠTENIKE!

Balkan

KRVOLOČNA MILOGORKA! Savetnica crnogorskog ambasadora bi da SPALJUJE SRPSKE CRKVE I SVEŠTENIKE!

Podeli vest

Ministarstvo spoljnih poslova Crne Gore ogradilo se od stavova koje je Mirna Nikčević, prva savetnica u Ambasadi Crne Gore u Ankari, iznela na Fejsbuku u diskusiji o Trojičindanskom saboru, koji je 15. juna održan ispred Sabornog hrama Hristovog vaskrsenja u Podgorici

Nikčević se na popularnoj društvenoj mreži uključila u diskusiju prijateljice, koja je objavila fotografije sa sabora i prijateljima poželjela mir i ljubav.

Prva savetnica ambasadora Branka Milića u raspravi je najpre napisala kako je ostala bez teksta i dodala da je bolje što je tako, jer "ne bi bio prijatan".

(VIDEO) NE DAMO SVOJE SVETINJE! Srbi Milu rekli NE! odbijen je zahtev da SPC preda manastire i verske objekte u ruke raskolnika!

Prijateljica je podsetila na dane kada su, kako je navela, išle zajedno u manastir Dajbabe, nakon čega je usledio opširniji odgovor Nikčević, sa elementima koji se mogu okarakterisati kao govor mržnje.

"Što se tiče Dajbaba, išla sam tamo da se zaj****am sa popovima mrznim... Odluči se, ili si za tekovine liberala ili koljača primitivnih", navodi se, pored ostalog, u komentaru Nikčević. Potom je dodala da bi "zapalila Hram i sva goveda tamo".

Savetnica ambasadora Milića nije odgovorala na pitanja novinara o spornim komentarima.

Foto: printscreen Facebook

Odgovora nije bilo ni od crnogorske Ambasade u Turskoj, ali su na govor mržnje osoblja iz diplomatskog predstavništva države odgovorili iz Ministarstva spoljnih poslova.

- Stavovi i komentari Mirne Nikčević, savjetnice u Ambasadi Crne Gore u Ankari, iznijeti na ličnom profilu na društvenoj mreži Fejsbuk u prepisci sa prijateljima, ni na koji način ne odražavaju stavove ovog Ministarstva, niti države Crne Gore - kazali su iz resora Srđana Darmanovića.

(VIDEO) VLADIKA ATANASIJE ZAPRETIO MILOGORCIMA: Ne provocirajte, UZEĆEMO MOŠTI SVETOG VASILIJA I PRENEĆEMO IH U HERCEGOVINU!

Ne precizirajući kakve, najavili su i da će preduzeti određene mere zbog ponašanja Nikčević.

- MVP će preduzeti potrebne mere kako bismo sprečili slično ponašanje diplomata i drugih zaposlenih, kako na radu u Crnoj Gori, tako i u diplomatsko-konzularnim predstavništvima naše države, a koji su u obavezi da u vršenju svojih poslova na radnom mjestu i van radnog mjesta, u toku radnog vremena i van radnog vremena prvenstveno štite interese i ugled države Crne Gore, njenih organa i institucija - kazali su iz tog resora.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
AMatić

pre 4 godine

Posle Turske dođi da budeš savetnica u milogorskoj ambasadi u Srbiji, jedva čekamo.

1999

pre 4 godine

Tako nam i treba kad ih trpimo u Srbiji,i to sve extra pozicionirani.

ljubisa

pre 4 godine

Crnogorce bez obzira koliko dugo zive u Srbiji,proglasiti stranim drzavljanima,na stanove i kuce koje imaju kod nas udariti debele poreze kao i na plate koje primaju i jednom za svagda se otarasiti crnogorskih plemena u nasoj Srbiji.

bajo

pre 4 godine

Mojtoggra dobra savjetnice,ne treba mnogo price jer se sve vidi iz ovih fotografija.To kakva si ti savjetnica takodjetakodje se moze predpostaviti.Tvoj komentar sve govori o tebi i ambasadoru.Kakvi ste vi diplomate,nebilo vas.No koliko god znam Nikcevica slicni su tebi.Samo prezinme to govori!

Laza

pre 4 godine

Klan Nikcevic! Ima ih dosta i ovde u Srbiji uglavnom na jakim pozicijama, dosli ljudi iz tri lepe i ovde sad vedre i oblace toliko su silni i bahati to je strasno a uz to sve im je i dopusteno e moja jadna Srbijo tako ti i treba a i ne treba da cudi jer mi smo najgluplji narod na planeti nas moze da j.. e ko kako i kad hoce jer mi imamo onu nasu cujenu ko tebe samarom ti njega hlebom ili u prevodu okreni i drugi obraz da te jos bolje odvali malo je bilo jednom.

Nikola

pre 4 godine

Ovo je skolski primer Balinkure. Kod njih se mrznja prema Srbima prenosi s kolena na koleno, cak i zensku decu uce da mrze Srbe, a opet nam ne mogu nista xD Nista cudno, njeni pretci su garant radili sve to sto bi ova danas radila da moze. Ali ne moze i to joj smeta, zna ona vrlo dobro da moze da laje samo preko facebooka i tvitera, a kad izadje na ulicu garant se ne oseca sigurno...

penzioner

pre 4 godine

Stiti ona interest Crne Gore I vlasti zato je I u diplomatiji.

Penzioner

pre 4 godine

Ako se ovoj ne zabrani ulaz u Srbiju, ja necu glasati za aktuelnu vlast!

aleks

pre 4 godine

Koji bolesni i fashistichko nacionalisticki komentari

flamantes

pre 4 godine

Nije tako rekla, ali se ja slažem sa vašim stavom.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija