• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: in4s.net

04.07.2019

14:39

(FOTO) MILOVA I MIRAŠEVA CRKVA REGISTROVANA U POLICIJSKOJ STANICI NA CETINJU! Ovo je "tomos" CRNOGROSKE NEVLADINE ORGANIZACIJE CPC!

Balkan

(FOTO) MILOVA I MIRAŠEVA CRKVA REGISTROVANA U POLICIJSKOJ STANICI NA CETINJU! Ovo je "tomos" CRNOGROSKE NEVLADINE ORGANIZACIJE CPC!

Podeli vest

Nevladina organizacija Crnogorska pravoslavna crkva ove godine "slavi" 19 godina postojanja, iako se režimski istoričari, analitičari, mediji, kao i vrh režima, svim silama trude da objasne suprotno, kako je "sprska okupatoska vlast" ukinula 1919.

Da je ukinuta i uopšte postojala ranije, ne bi se opet valjda opet osnivala, već bi nastavila taj svoj "kontinuitet". Istina je jednostavna, pečatirana, zavedena u Centru bezbednosti Cetinje, a to je da je dana 17.01.2000. osnovana NVO CPC.

Dakle, ove godine "slavi" 19 godina postojanja, iako se režimski istoričari, analitičari, mediji, kao i vrh režima, svim silama trude da objasne suprotno, kako je "sprska okupatorska vlast" ukinula 1919.

Foto: Printskrin Facebook/Jovan Markuš

Jedina kanonska crkva u Crnoj Gori je Srpska pravoslavna crkva, odnosno Mitropolija crnogorsko-primorska, a  Mitropolit čuvar Pećkog trona. I to je jedina, istorijska istina i duhovno utemeljenje na kojoj počiva država Crna Gora, objavio je portal IN4S.

MILO NAJAVIO AMERIČKU BAZU U ULCINJU! Nije slučajno što će se graditi baš na OVOJ LOKACIJI!

Reagoavao je i publicista Jovan Markuš, koji je na svom Fejsbuk profilu napisao:

Ovo vam je "tomos" (uverenje) o osnivanju:

 

 

Postavio sam pitanje dukljanskim Montenegrinima da mi odgovore na vrlo prosto pitanje.
Kažete da "cpc" ukunuta 1919, ali konačno saopštite kada je osnovana ??? Takođe, konačno pokažite diplomu da je osnovana ( tomos)??? Ukoliko toga nema, nema nikakvog dokaza da je postojala , jer sve ima svoj početak i kraj. Pošto ne znaju da odgovore ja im prilažem "tomos" (uverenje) o osnivanju u stanici policije na Cetinju od 2000 godine.



Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
flamantes

pre 4 godine

SPC nema ni takav ''tomos'' u Crnoj Gori, ona je nezakonita

Djuro Vučinić

pre 4 godine

Joco oko postojanja CPC prije 1918 g ,piše u Tomosu o osnivanju Patrijaršije SPC i ujedinjenju pravoslavnih Crkava. God 1485 u Povelji o sazdanju Cetinja,Sv Ivan Gospodar postavlja Visariona i dariva im Cet Manastir. Tomosa nema,ali ga nema ni SPC prije 1920 god. Što ga Nemanjićka SPC ne pokaže, uostalom bio bi u arhivi Vaseljenske Patrijaršije,ni tamo ga nema,ali ima raspis prokletstva,ukoliko to ne računaš Tomosom.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija