• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Večernje novosti

06.07.2019

08:46

SKANDAL! HRVATSKI I ALBANSKI VOJNICI pod zastavom NATO pevali O KLANJU SRBA!

Balkan

SKANDAL! HRVATSKI I ALBANSKI VOJNICI pod zastavom NATO pevali O KLANJU SRBA!

Podeli vest

Tokom vojne vežbe u Hrvatskoj, odrzane povodom desetogodišnjice članstva Hrvatske u NATO-u, hrvatski vojnici su zajedno sa pripadnicima takozvane vojske Kosova pevali ustaške pesme o klanju Srba, pišu "Večernje novosti", pozivajući se na nezvanične izvore

Kako navodi beogradski dnevnik, skandalozan nastup hrvatskih i albanskih vojnika sa Kosova dogodilo se kasno uveče 5. juna na poligonu "Eugen Kvaternik" u Slunju.

Hrvati su, pod uticajem alkohola, puštali sa razglasa pesme iz crne epohe NDH, u čemu im se pridružilo i dvadesetak pripadnika oružanih snaga tzv. Kosova.

Sve to, kako navode "Novosti", dogodilo se u prisustvu pripadnika oružanih snaga BiH, koji nisu učestvovali u ustaškom "natpevavanju". 

Jedan od oficira BiH srpske nacionalnosti snimio je događaj mobilnim telefonom, ali ga je hrvatski bezbednjak naterao da taj snimak obriše.

Kasnije je, međutim, taj jedini pripadnih oružanih snaga BiH srpske nacionalnosti o celom događaju sastavio izveštaj, pišu dalje "Novosti".

Foto: Tanjug

Ministar odbrane Aleksandar Vulin je povodom ovog događaja izjavio da je za Srbiju neprihvatljivo bilo kakvo pojavljivanje paravojske Kosova.

Kako dodaju "Novosti", osim slavljenja ustaške i nacističke ideologije pod zastavom NATO-a, postavlja se i pitanje ko je odobrio vojsci BiH da učestvuje na vojnoj vežbi u istom stroju sa oružanim snagama tzv. Kosova koje zvanično Sarajevo ne priznaje.

Vežba "Immediate Response" na teritoriji Hrvatske, Slovenije i Mađarske, kojom je Hrvatska obeležavala desetogodišnjicu ulaska u NATO, trajala je od 10. maja do 6. juna.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
zg

pre 4 godine

Nakon ovakvih "nezvaničnih" naslova očekujete crveni tepih u HR. Čudite se što su vam auti išarani. Čudite se što vas ne podnosi niti jedna zemlja u okruženju.

Marko

pre 4 godine

Brižni srbi i njihova smrdija, oni znaju samo lagati, laž je vaša istina. Nemožete takvi u EU, ne możemo vas primiti, nezreli ste a imate i četnike na vlasti-vučić, mali slobo dačić, vulin i šešelj. Ti vam nikada neće ostvariti v. Smrdiju, može biti samo manja, i od ove današnje bez međunarodno priznate države R. Kosovo. Možete i bez Sanđaka i bez Vojvodine samo navalite smrdi na R Kosovo, gubite sve, nikada u EU nikada u NATO, Zadovoljni ste sa svojim lažima. Ha, ha, ha, ha, ha 5x.

djordje

pre 4 godine

Našla se braća po zločinu! Zar je trebalo očekivati nešto normalno? Zar posle svega, zvaničnog i još više nezvaničnog treba očekivati ljudski stav od strane hrvata? Toliko bede na jednom mestu-katastrofa.

miro

pre 4 godine

Ne razumem problem, presaviti tabak i tuziti za rasizam i fasizam, traziti kaznu i zabranu? Sta radi srpko sudstvo?

Dragojlo

pre 4 godine

Sta je tu cudno!!!To su radi 1941 do 1945!!

304 Alka i 24 Oluja

pre 4 godine

Kada će više i treće hrvatsko slavlje a četničko kukanje i kmečanje svake godine pa nije bitno gde da li u genocidnoj RS ili na Kosovo samo ajde više alooooooooooooo

Kažu

pre 4 godine

Zagorski mlinci su zaštioćeni već 23-i autohtoni hrvatski prozvod u EU! Kosovski mini Hag ima spisak od 5000 srpskih zločinaca a sada je digao optužnice za srpske generale koji su dobili poruku od države da ne napuštaju Srbiju! Juče je u Karlovcu otvorila Kolinda najveći i najlepši vojni muzej u ovom delu Evrope muzej Domovinsokog rata a u 8mesecu se otvara vodotoranj u Vukovaru u kojem će biti muzej Oluje a naredne godine najveći od svih "Istrojski muzej pobedničke hrvatske vojske u Zagrebu" u kojem će biti dokument potpisane predaje srpske vojske hrvatima u Glini 8.8.95 da ga gledaju svi turisti iz celoga sveta pa i iz Srbije!

Povratak Hrvata

pre 4 godine

Terali propagande o iseljavanju dok su hrvati išli po duplo veće plate a sada kad se vraćaju sa zaradama da ulažu u Lepu svoju cela Srbija ćuti pa na internetu smo majku mu milu zašto ćuti evo naslova...MIGRACIJSKI PREOKRET Povratak Hrvata - lani kući došlo 26.000 ljudi

darko

pre 4 godine

Pa da li ovo vise ikoga cudi? Pa oni hoce da nas kolju. Pa to podrzava i eu i usa. Ovde ima samo jedan narod koji nije svestan toga, to smo mi. Mi smo jedini narod na svetu koji ili prima koljace u zagrljaj ili im trci u zagrljaj. Tako smo primali ove istorijske gubitnike u zagrljaj. A danas trcimo eu u zagrljaj i opet ne vidimo noz u njihovoj ruci. Tuzno da se ne mozemo nauciti od istorije.

304 Alka i 24 Oluja

pre 4 godine

Zamislite vi to ljudi moji da Nemci kukaju i kmeče dok Rusija i Puitin rade paradu u Moskvi svake godine ali NE da kukaju već eto Nemci govore istinu i ne lažu i idu napred i otišli ispred svih ko i Hravtska toliko ispred Srbije sa duplo većom platom i standardom i srećom letnih radosti na svom moru a četnici i vojvode će u Beogardu kukat i kmečat i lagat ako Bog da i kad se slavi 304 Oluja a do tada će Hrvatima biti i treće slavlje svake godine 1000%?

Bog I Hrvati

pre 4 godine

NEMA EMA TAKVOG NARODA: OVO JE TAJNA HRVATSKOG NARODA I po ovome smo jedinstveni u svijetu!

Pravednik

pre 4 godine

Srpski kretenu, to su borbene pjesme pod kojima su četnici i srpski dobrovoljci bježali ko zečevi. Vjeruj mi osobno sam to vidio i iskusio. Obične kukavice i smradovi koji oči u oči s hrvatskim vojnikom bježe ko ze-evi

bili

pre 4 godine

Pa ništa novo.Dajmo se u pamet.U ratu devedesetih su šiptari masovno išli u hrvatsku i borili se protiv nas u Srpskoj Republici.Isto tako su ustaše išli na Kosovo i borili se protiv Srpske vojske tamo.Tako je bili,tako je i danas,i tako će biti dok je svjeta i naroda,ili dok ih vojno ne porazimo,a to nije problem samo da ih niko ne brani.Mi šiptare možemo pomesti za 48 sati,a ustaše za 7 dana,E tada će biti mirni.Kad ih isprašimo,neka ne kukaju Amerima i Njemcima...evo nas ubiše,genocid...pa šta će mo sa vama,ćutite budite mirni i to je to...inače.Oni nikako ne kopčaju da neće više ratovati sa JNA, nego sa slavnom SRPSKOM VOJSKOM.

Miki

pre 4 godine

Pevajte, pa bog vam je to dao. Ali dao vam je i da placete. A plakacete. A tada hoce li nam biti zao? Ne . Jos vise cemo da vas istrebimo. Sada znamo sta da radimo sa vama, samo cekamo priliku. Ispustili smo je za vreme kralja i ujedinjenja, a sada eto nas na more na granice Dusana silnog.

Vla

pre 4 godine

Sta ocekujete od ustasa I siptara kada su zajedno, uvek popuse srpsku lulu mira

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija