• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: sputniknews.com

09.07.2019

08:10

(VIDEO) LAZANSKI O IZDAJI MILA ĐUKANOVIĆA: Albanci i vlast u Podgorici RADE ZAJEDNO!

Balkan

(VIDEO) LAZANSKI O IZDAJI MILA ĐUKANOVIĆA: Albanci i vlast u Podgorici RADE ZAJEDNO!

Podeli vest

Odnosi Srbije i Crne Gore, odnos Podgorice prema Srpskoj pravoslavnoj crkvi, kao i meduobni odnosi u takozvanom "trouglu" Podgorice, Prištine i Tirane bili su glavne teme ovonedeljnog izdanja emisije "Na nišanu Miroslava Lazanskog"

Gost Lazanskog bio je Marko Milačić predsednik stranke Prava Crna Gora.

Opština Ulcinj je, podsetio je Milačić, pokušala da, na incijativu albanskih partija i uz asistenciju policije, zabrani skup u organizaciji SPC, odnosno liturgiju medu zidinama nekadašnje pravoslavne bogomolje u Svacu.

- To je besprizorno, neverovatno - da pod parolom multikonfesionalnosti i tolerancije koju navodno promovišu, Albanci žele da  zavedu upravo  suprotno! I to u državi koja je dominantno pravoslavna - oštar je Milacić.

BEZUMLJE! NOVI UDAR NA SPC U CRNOJ GORI! Milo sad zabranjuje i liturgije!

Mitrpolija crnogorsko-primorska je na kraju, ipak, služila liturgiju, ali van zidina hrama u Svacu. Čitav dogadaj je samo novi dokaz da Crna Gora ostaje van civilizacijskih tekovina koje važe u drugim zemljama vekovima, i dodaje da je to što se dogada sa SPC u Crnoj Gori ujedno neka vrsta upozorenja Srbiji i njenom rukovodstvu, ali i srpskom življu u citavom regionu.

- Ovo nije udar samo na Srbe, na njihovu crkvu, već pre svega na crnogorsku državu; Albanci i vlast u Podgorici to rade zajedno - to je anticrnogorska i antidržavna politika - kaže Milacić. On dodaje da crnogorski intelektualci ćute jer to, kako kaže, ruši njihovu mantru da su Srbi ti koji žele nažao crnogorskoj državi.

Foto: Printskrin/facebook/Marko Milačić

Marko Milačić

Iako su odnosi dva naroda su tradicionalno dobri, kakvi su zapravo odnosi dve države, to jest njihovih administracija, upitao je Lazanski. Milacić naglašava da cinjenica da vlasti nisu u dobrim odnosima ne može da ne ostavi dugorocne posledice.

- Taj proces se ne sme potceniti. Stasava jedna nova generacija koja prati medije, raste na društvenim mrežama, koje su zatrovane. Uvlaci se animozitet medu narod, narocito u odredenim krajevima. Nije preovaldavajuće, ali na duži rok je jako opasno - kaže Mila;ić. On je povukao paralelu sa Ukrajinom u kojoj, kako kaže, fašizam i desna ideologija sve više preovladavaju i medu narodom, jer tako diktiraju vlasti iz Kijeva.

Na konstatciju Lazanskog da su zvanicne delegacije iz Tirane i Prištine veoma cesto u Podgorici u poslednje vreme, Milacić kaže - naravno, jer su oni strateški partneri.

- Ne samo partneri, već su svi zajedno marionete sila koje im diktiraju šta treba da rade. Mislim da je to što se dešava važna poruka koja se šalje Srbiji i Srbima: u pitanju je prakticno sistem spojenih sudova, i sve što se dešava u Crnoj Gori se i te kako posredno tice Srbije, i itekako se tice Republike Srpske - ocenjuje Milačić.

MILO DOTAKAO DNO! ZABRANIO VESTI O SMRTI MOMIRA BULATOVIĆA, NI KOMEMORACIJE GA NIJE UDOSTOJIO, pa porodici poslao OVAKAV TELEGRAM SAUČEŠĆA!

Da Crna Gora što pre prizna Kosovo, to je bilo bitno kako bi se pokazalo kolika je moć uništavanja identiteta, kaže naš sagovornik.

- Ne sme se zaboraviti da smo svi pripadnici istog naroda, a misliti da sve što se ne dešava ne utice na druge delove tog naroda je potpuno pogrešno - smatra Milačić.

Uptan da li je bilo kulturno da Crna Gora ne napravi službenu komemoraciju nedavno preminulom Momiru Bulatoviću, prvom predsedniku te države, Milacić kaže:

- Mislim da je pravi izraz - tužno. Zapravo, jadno, čak skandalozno... Mada, nas to nije narocito iznenadilo. Nismo od zvanicne Podgorice više ni ocekivali. Ali to što su ucinili, da jedan bivši partijski drug I saborac drugome ne dode na sahranu, to je jedno nevideno izdajtvo. Oni su takvim cinom, pre svega, izdali sami sebe - kaže Mila;ić.

Govoreći o stranci Prava Crna Gora i njenom rastu i razvoju, Milacić je objasnio da se, kako kaže, "mukotrpno i udarnicki radi, što Crnoj Gori nije lako".

- Rastemo, postajemo politički, i ne samo politički nezaobilazan faktor u zemlji. Najviše smo fokusirani na rad na terenu, što je važno u našem ideološkom polju delovanja, u kojem se oduvek puno pricalo, a veoma malo radilo - kaže Milacić, i dodaje:

(VIDEO) PATRIJARH IRINEJ O ĐUKANOVIĆU: Neka mu Bog da pameti!

- Moraćemo, kao alternativa koja ne želi samo kozmeticke reforme, da damo sve od sebe da u narednom periodu izazovemo ozbiljne promena u Crnoj Gori. Sledeća je godina kljucna, i mislim da više nego ikada pre imamo šansu da takve promene izdejstvujemo. Ovaj udar na SPC će se Milu Đukanoviću obiti o glavu. SPC ima ogromno poverenje u narodu, i samo je važno da sada zbijemo redove, i da jednim snažnim otporom, kombinacijom institucionalne i vaninstitucionalne borbe, konacno, posle tri decenije demokratizujemo okupiranu zemlju - kaže Milačić.

 -Krajnji cilj nam je da oko sebe okupimo ono najbolje što Crna Gora ima da ponudi; želimo da u njoj napravimo nešto neobicno - a to je dobra organizacija dobrih ljudi - poručio je Marko Milačić na kraju razgovora za Sputnjik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Analizuj ovo

pre 4 godine

Od početka se zna da toliko napadaju Kolindu jer je sa Višegradskom skupinom stavila uslov Srbiji da mora po poglavlju 23(sudstvo) da donese Rezoluciju o osudi genocida u Srebrenici i zakon o kažnjavanju negiranja istog. To mora da uradi i Turska za genocid nad Armencima ko šta je to odmah uradila Nemačka psole WW2 i kako je Hrvatska u Ustavu stavila da su Ustaše nacističke sluge i zločinci i vodi decu sa školom u Memorijalni centar Jasenovac i Ovčaru i muzeje Sinjske Alka i Oluje da uče istinu i tako su otišli napred bez laži i mržnje i otrova... Dnevno.hr VUČIĆ U PROBLEMIMA: NAJVEĆA ŠAMARČINA SRBIMA SVIH VREMENA: Priznajte da ste genocidni ako hoćete u EU!

miroslav moric

pre 4 godine

nije ih milo dovodio kamionima i sahranio u batajnici.ako lazanski to tvrdi neka mila apse sude jos danas.

Marko

pre 4 godine

Milo je pravi crnogorski predsjednik. Preko 20% srba u CG i preko SPC bi vladali srbi po CG. Lipi moji neide to tako, srbi kao nacionalna manjina u CG svoje probleme moraju rješavati sa vlastima u CG a ne sa SPC ni Bg. Prošla baba sa kolačima, ali ovi srbi igraju uvijek na isti neučinkovit način, znači indoktrinirati ih u svoju korist, izmanipulirati da rade i slušaju Bg. Stari obrazac koji više ne pali nigdje, ni u 'regionu',

Marcco

pre 4 godine

Alo, bre. Crna Gora je među prvima pruznala Kosovo. Reakcija Srbije je bila dzabe studije za Crnogorce i direktorska mesta u Beogradu. Sta mlatite više o njima.

Rukfaš

pre 4 godine

Dali vi znate koliko podrške ima taj što ste ga doveli da s..e po Crnoj gori u Crnoj gori? Više ima moja izvanja strina nego ON.

flamantes

pre 4 godine

Maśa je retardiran, a Lazanjski je lažov, ipak želite izazvati mržnju kod Crnogoraca, nebi li neutralisali svo zlo koje ste Crnogorcima činili. Samop nastavite dok Crnogorcima ne prekipi i ne zatraže odšetu za svo zlo koje ste im učinili.

DUSAN

pre 4 godine

ŠTAVAM VREDI KRITIKA KAD JE MILO BOG I RADI I RADICE ONO STOMUJE VOLJA I DOBROBITSEBI I NARODU A BOG AMERI GA ČUVAJU DJABE TROSITI RECI NEGO POSMATRAJ ILI AKOJE KORISNO UČI

flamantes

pre 4 godine

Marko je retardiran, a Lazanjski je lažov, a ko je koga izdavao kroz istoriju je vrlo poznato, Crnogorci nikad nijesu izdavali svoje saveznika, dok su Srbi svakom prilikom izdavali Crnu Goru i istrijebljivali Crnogorce.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija