• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: La Verita

08.08.2019

10:03

(VIDEO) OVO JE KLJUČNI DOKAZ! Zbog korupcije padaju Zaev i Bašanović! Njihov saradnik BOKI 13 UHVAĆEN NA DELU, U skupocenoj torbi nosio milion evra od biznismena kog je reketirao!

Balkan

(VIDEO) OVO JE KLJUČNI DOKAZ! Zbog korupcije padaju Zaev i Bašanović! Njihov saradnik BOKI 13 UHVAĆEN NA DELU, U skupocenoj torbi nosio milion evra od biznismena kog je reketirao!

Podeli vest

Pred Evropskom unijom pokrenuta je istraga zbog slučaja korupcije u koji je umešan miljenik Brisela i Mogerinijeve, premijer Severne Makedonije Zoran Zaev, kao i njegov savetnik Zoran Bašanović.

Optužujući snimak objavio je italijanski portal La Verita.


Bojana Jovanovskog makedonska policija privela je po nalogu Tužilaštva za organizovani kriminal zbog sumnje da se bavio iznudom novca.

On je osumnjičen za milionsku iznudu u Skoplju, a deo od milion i po, koliko je iznudio od skopskog biznismena, dobio je u skupocenoj torbi "Luj Viton".

Na snimku koji će biti korišćen u istrazi protiv Bojana Jovanovskog čuje se kako muškarac koji daje novac kaže: "Nisam ja seljak da šaljem evre u crnoj kesi".

Foto: Informer

Snimak ženske ruke sa crvenim noktima, koja broji i ređa pare u tašnicu, jedan su od ključnih dokaza protiv bivšeg pevača i rijaliti učesnika.

Boki 13, koji je uhapšen, kao i njegov prijatelj Zoran Mileski, sumnjiče se da su od biznismena Jordana Orce Kamčeva, koji je pod istragom tužilaštva, tražili osam miliona evra kako bi preko svojih veza i prijateljskih kontakata sa tužiocem obezbedili da se postupak protiv njega obustavi.

Foto: printscreen

- Bokiju se na teret stavlja i pranje para, tj. da je novac koji je iznudio ubacio u legalne tokove kupovinom skupocene garderobe i umetničkih dela, kao i kroz putovanja - preneli su mediji. 

Foto: Informer

Mediji prenose da je među osumnjičenima i Katica Janeva zbog slučaja korupcije u koji je, kako kažu, umešan miljenik Brisela i Mogerinijeve, premijer Severne Makedonije Zoran Zaev, kao i njegov savetnik Zoran Bašanović.

Makedonski mediji preneli su priču italijanskog portala, ne pominjući Zaeva, njegovog savetnika Zorana Bašanovića i druge aktere.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Aleksandar

pre 4 godine

Ovde se radi da je bas Zaev prijavio Bojana Jovanovskog - Boki 13 za reket, a ne da je Zaev uzeo pare.

Ludi milojko

pre 4 godine

Ma nema veze da je Zajev uzimao mito ne bi zatvorio ovu dvojcu sto uzimaju pare, nego bi lepo nastavio sa "unosnim" biznisom...a sto se tice ostavke nije lud da je da, uostalom njegovi "sefovi" iz Washingtona to nisu trazili tako da od toga nema nista.... ova 2 ima da robijaju a Zajev da vlada..

Izbori 2024

Vesti

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti
Društvo

Nedelja sećanja na žrtve u Ribnikaru i Malom Orašju: Od 7. do 10. maja biće organizovane brojne aktivnosti

Radna grupa za uspostavljanje Memorijalnog centra u znak sećanja na žrtve masovnog ubistva u Oglednoj osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu, koja je formirana Odlukom Vlade Republike Srbije, predložila je na četvrtoj sednici da sve škole u Srbiji organizuju Nedelju sećanja i zajedništva u periodu od 7. do 10. maja 2024. godine, saopštilo je Ministarstvo prosvete.

19.04.2024

16:43

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija