• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

08.08.2019

11:29

STOILKOVIĆ: Slučaj Morina spin vlasti u Severnoj Makedoniji!

Balkan

STOILKOVIĆ: Slučaj Morina spin vlasti u Severnoj Makedoniji!

Podeli vest

Predsednik Demokratske partije Srba u Severnoj Makedoniji Ivan Stoilković izjavio je danas je slučaj Morina spin vlasti u Severnoj Makedoniji

Kako kaže, svedoci smo još jedne spin prevare sa insceniranim hapšenjem bivšeg pripadnika tzv. OVK Tomora Morine, koja se završila odlukom Krivičnog suda da ne postoje uslovi da bude izručen Srbiji, na njen zahtev po poternici Interpola. 

- Odgovor na pitanje zašto je hapšen kada se unapred znalo da ni pod razno neće biti izručen, nalazi se u činjenici da je vlast njegovim hapšenjem otvorila još jedan fiktivni problem koji apsolutno defokusira javnost od mnogih kriminalno koruptivnih afera, a time vlasti dobijaju još malo vremena da probaju da se izvuku iz gotovo bezizlazne situacije, jer iste već imaju i određene međunarodne implikacije - rekao je Stoilković u izjavi za Kosovo Online.

Prema njegovim rečima, u aktuelnim političkim i diplomatskim pritiscima na Srbiju, Makedoniji nije i neće biti dozvoljeno da bude dobar komšija i da to samo potvrđuje činjenicu da Makedonija ima samo jednu funkciju, a ona je, kaže Stoilković, voditi politiku koja će uvek biti antipod Srbiji, odnosno anti Srbija, za račun Velike Albanije i otvorene bugarizacije.

- Ne prihvatam nikakva besmislena opravdanja tipa, pa oni to rade zato što moraju da povlađuju Albancima, zbog vlasti i slično. To nije istina, oni to rade zato što su se opredelili za takvu politiku i tačka - uveren je on.

Kako dodaje, zbog takvog političkog opredeljenja oni lično ostvaruju određenu političku i materijalnu korist, uvek na štetu Srbije, ali i na štetu sopstvenog naroda i države.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija