• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: republika.mk

13.08.2019

13:29

OŠTRA REAKCIJA MAKEDONSKOG TUŽILAŠTVA: Izjava Pendarovskog je pritisak i mešanje u naš rad!

Balkan

OŠTRA REAKCIJA MAKEDONSKOG TUŽILAŠTVA: Izjava Pendarovskog je pritisak i mešanje u naš rad!

Podeli vest

Tužioci kažu da ako Pendarovski želi da ih podrži, trebalo bi da nagovori zakonodavce da glasaju za zakon o Javnom tulilaštvu

Nije vreme za napade na institucije i nećemo dozvoliti diskreditaciju tužilaca i uplitanje političara u krivične postupke, odgovara javno tužilaštvo.

- Izjava predsednika Republike Severna Makedonija da on u potpunosti podržava tužilaštvo i koristiće sve ustavne i zakonske ovlašćenja da ga zaštiti od pritisaka bila bi realna ako pozove zakonodavce da donesu Zakon o javnom tužilaštvu i ako podrže jačanje kapaciteta tužilaštva za efikasniju borbu protiv kriminala i vladavinu zakona  - navodi se u saopštenju.

PENDAROVSKI: Krivična i politička odgovornost ZA SVE UMEŠANE U AFERU "REKET"!

Tužilaštvo naglašava da se predmetnim slučajem bavi selektivno i blagovremeno, prema definisanom planu istrage i da će svi koji su umešani u zločine biti saslušani ili istraženi i odgovarati će prema zakonu.

- Još jednom naglašavamo da subverzija političkih pritisaka i mešanje u rad tužilaštva ima štetan uticaj na tok i uspeh istražnog postupka i na obezbeđivanje dokaza - saopštilo je Tužilaštvo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija