• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Izvor: sputniknews.com

14.08.2019

14:04

NOVA DRAMA NA HVARU! Otrovali se i policajac i veštak, DECA U KOMI!

Balkan

NOVA DRAMA NA HVARU! Otrovali se i policajac i veštak, DECA U KOMI!

Podeli vest

Vazduh u potpalublju jedrenjaka "Atlantija", u kojem su se juče otrovali italijanski turisti i u kojem traje intenzivan pregled policije i inspektora, još uvek je toksičan i opasan, prenose hrvatski mediji

"Jutarnji list" piše da su u to mogli da se uvere i prolaznici na hvarskoj rivi, jer je pozlilo jednom policajcu, kojeg je odvezla Hitna pomoć.

- Celo jutro policija ulazi i izlazi iz potpaljublja. Čovek sa maskom i bocom za kiseonik uđe, pa se zadrži možda par minuta, pa opet izađe. I tako svako malo. Gasovi u potpalublju su očigledno prejaki. Ubrzo je stigla Hitna pomoć, pa je u pratnji dvojice, pak, napolje izašao drugi čovek, kojem je na leđima pisalo 'krim policija'. Njega su uveli u vozilo Hitne, a koliko se moglo videti kroz staklo - unutra su ga hladili nekom fasciklom - ispričao je svedok za "Jutarnji".

Sa tehničarom u vozilu Hitne odvezen je preventivno u ambulantu i veštak, jer su obojica, zbog lošeg vazduha u potpalublju, osetila nelagodu.

"Indeks" piše da su deca koja su sa jahte na Hvaru prebačena u splitsku bolnicu u komi, a uzrok trovanja je verovatno ugljen-monoksid, saopšteno je danas na konferenciji za novinare u KBC Split.

- Devojčica i dečak su i dalje životno ugroženi, otkazuje im više organa i još se nalaze na respiratoru. Prema nalazima - povišen im je nivo karboksihemoglobina, što može biti posledica udisanja ugljen-monoksida - rekla je doktorka Branka Polić.

OTROVANA DECA ŽIVOTNO UGROŽENA! U nesreći na brodu, jedna osoba stradala, petoro hitno prevezeno u bolnicu

Ona je rekla da vrednosti karboksihemoglobina u krvi dece nisu opasne po život, ali je dodala da se postavlja pitanje - kolika je bila vrednost pre dolaska u bolnicu, jer vremenom nivo karboksihemoglobina opada.

Na pitanje koliko je stanje dece opasno, Polić je odgovorila da - "kada je neko životno ugrožen, to znači da je ishod neizvestan".

Kako je saopšteno troje odraslih bolesnika nisu vitalno ugroženi.

Najteže je stanje majke dece, dok su gradonačelnik italijanskog gradića i njegova supruga znatno bolje, i oni su pušteni na kućno lečenje.

Doktor Ante Srzić je istakao da, na osnovu svih parametara, sa sigurnošću može da se kaže da nije reč ni o kakvom trovanju hranom.

Lekari KBC Split potvrdili su da je urađena obdukcija na telu Eugena Vinčija, ali su rekli da su rezultati u nadležnosti Državnog tužilaštva.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
BRAVO

pre 4 godine

To je spijunski brod ciji tovar je poceo da curi van kontrole, ili je to tako trebalo, sada je samo pitanje, sta je bio zadatak posade i tko je bio meta.

Alo

pre 4 godine

Potvrđeno je da su otrovani sa ugljičnim monoksidom na svom brodu zbog pokvarene klime koja je puštala otrovni gas iz motora jer deca uopšte nisu jela školjke a sada su u komi...

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija