• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer

17.08.2019

11:16

MILUN ZOGOVOĆ PORUČIO MILOGORCIMA: "Prkosna pesma" tradicionalne Crne Gore za noć je prekrila dvodecenijsko naricanje Montenegra!

Balkan

MILUN ZOGOVOĆ PORUČIO MILOGORCIMA: "Prkosna pesma" tradicionalne Crne Gore za noć je prekrila dvodecenijsko naricanje Montenegra!

Podeli vest

Funkcioner Demokratskog fronta Milun Zogovoić u svom autorskom tekstu objacio je zbog čega je pesma "Tamo daleko" toliko uznemirima Mila Đukanovića i njegove sluge

Tekst prenosimo celosti:

- Kako je "daleko"  Montenegro od naše Crne Gore! "Daljine nisu to, pusta su to polja nade i barikade između nas"...  Više hiljada građana, pjevalo je sa Barbom "Tamo daleko". Tako blizu a tako daleko! Blizu Crnoj Gori, daleko od neovisnog Montenegra. Dobro je. Crna Gora vise ne bježi od sebe same! Montenegro više nije IN! Hvala ministarstvu kulture, na poslednjem nesojluku. Omogućili su da cijela država sa njihovog partijskog servisa vidi veličanstvene kadrove sa Kanli Kule! Drugačije ne bi moglo. Ko nije imao prilike da bude u Novom, gledao je preko malih ekrana. Većinska, tradicionalna Crna Gora nikada se nije približila Montenegru. Dobro je da je uvijek ostala "Tamo daleko"!  Ubrzani put Montenegra  ka "Albanskim Alpima", tamo je daleko od viteške, čojske i sojske Crne Gore! Kome smeta ona raspjevana mladost, koja pjeva i raduje se. I koja ne pristaje da joj i to zabranite! Dobro je što ne pristaje! Dvije decenije klasičnog geta, i taman kada su pomislili da su nam oteli jezik i identitet, i da je vrijeme za finalni udarac na Crkvu, mladost pjeva jače nego ikad, pokazujući da nas niste slomili i pokolebali!  "Prkosna pesma" tradicionalne Crne Gore, za noć je prekrila dvodecenijsko naricanje neovisnog Montenegra. Vraćajuci sve na fabrička podesavanja! Ko bi rekao da jedan običan dan, jedan koncert i jedna pjesma nad pjesmama, može za jednu noć više nego Sekulina po vas dan, gotovo deceniju i po! "Mirdita" reče potpredsjednik Skupštine, bez potrebe da posle toga kaze dobar dan. Poniženje ili prirodni Montenegro ambijent.
Dok se Ramuš odmara u Gusinju, a u Tuzima skandiraju UČK, smeta  Barba i "Tamo daleko"! Srpski oficiri koji su časno ispunjavali svoju patriotsku dužnost, hapšeni su na zvižduk iz Zagreba i isporučivani! Ramuš, ako me sećanje dobro služi, nešto se interesovao oko Kule i Čakora! Dobro je, maske su pale! Tradicionalni Crnogorac ili ti SrbIN, ne spušta glavu ni pred Milom ni pred Ramušom! Upravo iz tog prkosa, iz tog ponosa uvijek se rađala sloboda. Tako će biti i ovog puta. To je naša dužnost ako volimo Crnu Goru. Pomaže Bog slobodna Crna Goro! -
napisao je Zogović.

ŽESTOKA BURA U CG ZBOG "TAMO DALEKO"! Krivična prijava protiv Mitroplolije i Vlada Georgieva




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
flamantes

pre 4 godine

Zogoviću jadniče, niko nema ništa protiv te stare turske pjesme. https://www.youtube.com/watch?v=7VUu1TuDjRI&fbclid=IwAR17ldC4TW9wlVSDIfnw0kkajUYh7EEVsUUZu03GCUOxod1mVgwLTuK6oN4&app=desktop

flamantes

pre 4 godine

Zogoviću, niko nema ništa protiv turske pjesme, ali se ima svašta protiv takvih kao što si ti

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija