• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.08.2019

15:01

SLUČAJ "REKET": Tužilaštvo traži pritvor za Janevu!

Balkan

SLUČAJ "REKET": Tužilaštvo traži pritvor za Janevu!

Podeli vest

Državni javni tužilac Severne Makedonije Ljubomir Jovevski, rekao je danas da su, od kad je otvoren slučaj u kojem su uhapšeni Bojan Jovanovski (Boki 13) i Zoran Milevski, postojale sumnje da je u ceo slučaj umešana i šefica makedonskog specijalnog tužilaštva Katica Janeva.

 

- Na osnovu svedočenja i materijalnih dokaza, tužilaštvo za organizovani kriminal i korupciju je potvrdilo sumnje koje je imalo za Katicu Janevu, ona je izvršila krivično delo zloupotrebe službenog položaja - kazao je Jovevski na konferenciji za novinare.

Skopsko tužilaštvo za organizovani kriminal i korupciju je odlučilo da se istraga proširi i protiv Janeve i tužilaštvo će tražiti meru pritvora protiv nje, istakao je Jovevski.

- Na osnovu obezbeđenih podataka, tužilaštvo je utvrdilo da je osumnjičena Janeva pribavila protivpravnu materijalnu korist za sebe i za druga lica - dodao je Jovevski.

(VIDEO) AFERA "REKET"! Privedena šefica Specijalnog tužilaštva Makedonije Katica Janeva!

Prema njegovim rečima, osumnjičeni su od bisnismena Jordana Kamčeva tražili osam miliona evra, a kako kaže, do sad su uspeli da iznude milion i po evra.

Jovevski kaže da će Tužilaštvo proširiti istragu ukoliko se utvrdi da postoji još osumnjičenih, bez obzira o kome se radi, napomenuvši da je u pitanju krivično-pravni postupak koji ne treba da se politizuje, te da ne postoji umešanost lica iz drugih država.

- Ne postoje dokazi da su iznuđena sredstva završila kod domaćih ili stranih političara - zaključio je Jovevski.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija