• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputniknews.com

27.08.2019

14:28

USTAŠE OPET OSKRNAVILE PRAVOSLAVNU CRKVU! Zastava NDH osvanula na hramu Sv. Arhangela Mihaila u Otišićima!

Balkan

USTAŠE OPET OSKRNAVILE PRAVOSLAVNU CRKVU! Zastava NDH osvanula na hramu Sv. Arhangela Mihaila u Otišićima!

Podeli vest

U hrvatskom selu Otišić, koje se nalazi između Sinja i Vrlike, na ulazu u hram Svetog Arhangela Mihaila nepoznati počinioci su postavili zastavu, odnosno šahovnicu na kojoj je prvo polje bele boje i koja se uz ušato slovo „U" koristila za vreme ustaške NDH, piše hrvatski portal Novosti

Uz konstataciju da se iz dana u dan nastavljaju incidenti i provokacije usmerene prema građanima srpske nacionalnosti, Novosti pišu da su fotografije sa ustaškom zastavom dobili od svojih čitalaca iz Otišića, sela u Dalmatinskoj zagori, smeštenog između Sinja i Vrlike, u kojem žive isključivo Srbi.

Podseća se da je u Otišiću neposredno pre rata živelo više od hiljadu stanovnika, da bi nakon 1995. njihov broj bio drastično smanjen.

(VIDEO) PAVLIČEK BI DA ZABRANI SVE SRPSKO U VUKOVARU! Pupovca optužuje za učešće u "srpskim provokacijama"

Danas ih je tamo jedva dvadesetak, premda je selo smešteno tek nekoliko kilometara od glavnog državnog puta koji spaja Split i Zagreb, nedaleko od Peručkog jezera.

Otišić je nekada imao dve škole, više prodavnica, poštu i mlin.

Godine 2019. situacija je dramatično promenjena.

Tek pre nekoliko godina deo domaćinstava je dobio struju, vodu još uvek nemaju, a krajolikom dominiraju porušene i spaljene kuće, nestaju pod kupinom i korovom, pišu „Novosti".

 

 

Bonus video, pogledajte:

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Maxmen

pre 4 godine

Ajmo ustase,pokazite se koliki ste genijalci u mrznji prema srbima,srbi vas ne mrze,samo vas zale a vi znate dobro ko su vam preci,zato i mrzite.???

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje
Politika

Ministar Momirović: Prijatelji se oslanjaju na prijatelje

U okolnostima velikih pritisaka kojima je Srbija izložena mi nećemo pognuti glavu i izabrati put povlačenja, rekao je ministar Tomislav Momirović nakon radne večere sa ambasadorima islamskih zemalja u Srbiji održanoj u Vili dinastije Obrenović u Smederevu.

24.04.2024

19:53

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija