• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

03.09.2019

11:41

KAMENUJU SRPSKE KUĆE, A HRVATSKE VLASTI ĆUTE! Nakon incidenta u Donjim Biljanima izostala reakcija policije

Balkan

KAMENUJU SRPSKE KUĆE, A HRVATSKE VLASTI ĆUTE! Nakon incidenta u Donjim Biljanima izostala reakcija policije

Podeli vest

U subotu, u ranim jutarnjim satima, dogodio se još jedan incident usmeren prema hrvatskim građanima srpske nacionalnosti, kada je u zaleđu Zadra, u Biljanama Donjim, uz pretnje i vređanje na nacionalnoj osnovi kamenovano više kuća Srba povratnika

- Vlasnici su ujutro prijavili događaj nakon čega je policija izišla na teren i napravila uviđaj. Rezultate istrage još očekujemo - rekao je predsednik Srpskog narodnog vijeća i poslanik SDS S-a Boris Milošević.

Foto: Printscreen You Tub

Kako saznaje hrvatski portal Novosti, napad na kuće dogodio se oko četiri ujutro, a ukućani ih zbog straha nisu napuštali sve dok nije svanulo, kada je slučaj prijavljen policiji. 

Još uvek čekamo odgovor Policijske uprave zadarske na pitanje što se dogodilo u Biljanama i jesu li pronašli krivce, rekao je jedan od napadnutih, koji, kako se navodi i nije bio baš raspoložen za razgovor s novinarima.

DOKLE BRE VIŠE?! Ponovo kamenovane srpske kuće kod Zadra!

To ne čudi, pišu Novosti, s obzirom na iskustvo koje Srbi sa tog prostora imaju od pre 13 godina, kada su stanovnici obližnje Škabrnje, u kojoj žive uglavnom Hrvati, kamenovali četiri kuće u Donjim Biljanima i benzinom zapalili okućnice, pri čemu su izgorjela tri hektara suve trave i niskog rastinja. 

 

 

Policajci su tada brzo intervenirali i gotovo na delu zatekli trojicu optuženih, a jedan je uspeo da pobegne i uhapšen je kasnije nakon što su savladali njegov otpor. 

Bili su pod uticajem alkohola. Optuženi su za krivična dela nasilničkog ponašanja, uništavanja i oštećenja tuđe stvari i narušavanja javnog reda i mira. 

POGLEDAJTE BONUS VIDEO:

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ja

pre 1 godinu

Jos samo da u tekst dodate da su ti isti stanovnici iz Biljana Donjih zajedno sa JNA 18.11.1991. ucestvovali u napadu na Skabrnju i svirepo pobili 45 civila. A selo do temelja spalili te u seoskoj skoli na cirilici ostavili sablasni natpis "Dobrodosli u mrtvo selo"...Svakako da se napadi na povratnike moraju osuditi,ali isto tako bi bilo posteno spomenui sramotni odnos stanovnika Biljana Donjih prema svojim komsijama iz Skabrnje, kao i to da 20 i kusur godina nakon rata gospoda iz Biljana Donjih i dalje ne znaju nista o ovom pokolju.Umesto da zlocince prokazu i spermu ljagu sa svoga imena.I onda kad dobiju kamen u kucu ide kuknjava kako eto opet "povampirene ustase" napadaju "mirne i ljubazne"stanovnike ovog sela.Gospodo,pokazite malo ljudskosti i recite ko je u vase ime pocinio ovaj gnusni zlocin u Skabrnji? I vi gospodo novinari kada pisete ovakve tekstove proverite barem sve cinjenice pre neg krenete siriti dezinformacije

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija