• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com/informer.rs

06.09.2019

10:28

HRVATSKI DOMOBRANI ZAPENILI! Traže hitnu ZABRANU OVIH SRPSKIH PEVAČA u Zagrebu!

Balkan

HRVATSKI DOMOBRANI ZAPENILI! Traže hitnu ZABRANU OVIH SRPSKIH PEVAČA u Zagrebu!

Podeli vest

Hrvatsko udruženje ratnih i vojnih invalida HVIDRA-a iz Zagreba oštro je reagovalo jer su na muzički festival "Rujanfest" u Zagrebu pozvani pevači iz Srbije

HVIDRA grada Zagreba najoštrije je osudila postupke organizatora ovogodišnjeg "Rujanfesta" i pozvala sve merodavne institucije da zabrane nastup pevačima koji su tokom velikosrpske agresije, kako oni tvrde, pevali četničke pesme i iskazivali podršku velikosrpskoj agresiji na Hrvatsku, preneo je Indeks.

"Pridružujemo se reakcijama, s pravom zgroženih, sugrađana. Naime, u glavnom gradu Lijepe naše, za čiji smo se suverenitet borili, organizatori nekada kulturne muzičke manifestacije odlučili su da će ugostiti srpske folk-pevače pod sloganom 'Pomeri svoje granice zabave'", dodaje se u saopštenju HVIDRA-e.

Međutim, stigao im je odgovorio od organizatora "Rujanfesta" Darka Fučeka koji je u Dnevniku Nove TV rekao:

"Mogu samo reći kolegama iz HVIDRA-e da sam i ja '91. bio u uniformi i da mi je to tad bilo apsolutno normalno, ali danas 2019. mi je normalno da radim kao privredni subjekt, da plaćam porez, da ne kršim zakone Republike Hrvatske i da svi ti izvođači, koji su ovde, na neki način su dozvoljeni i dostupni na tržištu".

I OSUĐENI RATNI ZLOČINAC GLAVAŠ SE OSTRVIO NA SRBINA! Hajka na Milorada Pupovca u Hrvatskoj ne prestaje!

Dodao je da Grad Zagreb nije finansijski pomogao organizaciji iako se na internet stranicama festivala navodi kao partner, preneo je B92.

A ti sporni srpski folk pevači su Seka Aleksić, Miroslav Ilić, Željko Joksimović i Momčilo Bajagić Bajaga.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marinero

pre 4 godine

Rec je o nasim pevacima naklonjenim prema hrvatima i opet im neodgovaraju. Kakva mrznja.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija