• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.09.2019

10:35

PROVALJEN! DVOLIČNA IGRA PLENKOVIĆA! Evo zašto lider HDZ "ŠTITI" PUPOVCA!

Balkan

PROVALJEN! DVOLIČNA IGRA PLENKOVIĆA! Evo zašto lider HDZ "ŠTITI" PUPOVCA!

Podeli vest

Još nema informacija da li će Samostalna demokratska srpska stranka (SDS S) Milorada Pupovca napustiti vladajuću koalciju, što će se daleko manje odraziti na lidera te stranke, nego na premijera i predsednika HDZ Andreja Plenkovića, ali je uprkos tome deo te vladajuće stranke na nogama, piše danas portal Dnevno

Ovaj zagrebački medij, pozivajući se na tvrdnje dobro upućenog izvora iz vladajuće stranke, piše da su HDZ-ovci, međutim, zaista na nogama.

Isti izvor kaže da Plenković nema kontrolu nad delom pobunjenika koji su Pupovčevu retoriku, nakon napada grupe huligana na Srbe u Uzdolju, kod Knina, iskoristili kao svojevrsnmi udar na njega. Da se Plenković zaista odluči na raskid saradnje sa SDS S on bi poentirao i pred HDZ-ovim biračkim telom pa je stoga ključno pitanje zašto premijer to ne učini, pita portal.

Posebno, kako se navodi, kada se zna, da odlazak trojice predstavnika srpske nacionalne manjine iz koalicije ne bi ugrozio stabilnost vlade.

"Ali, Plenković Pupovca štiti zbog sopstvenog imdiža, jer Hrvatska uskoro preuzima predsedanje EU. Šef SDS S zapretio mu je da bi njegovo izbacivanje iz vladajućeg karavana rezultiralo ugrožavanjem ugleda Hrvatske, a premijer od toga ozbiljno zazire", navodi se.

Lako će, kažu, Plenković primiriti sitne igrače u koaliciji, daleko veći problem preti mu iz HDZ-ove desnice. Izgleda, dodaje se, da i pojedini ministri, kada je Pupovac u pitanju, otkazuju saradnju i otimaju se kontroli.

USTAŠE NAS PRITISKAJU! Linta: Pupovac je rekao APSOLUTNU ISTINU, Hrvati hoće da REHABILITUJU USTAŠTVO!

Naime, pre nekoliko nedelja veteranska udruženja optužile su Pupovca da destabilizuje hrvatsku državu i pozvale su institucije da ga istraže, procesuiraju ili pak, adekvatno kazne zbog govora mržnje i povrede ugleda Hrvatske.

Potom je na Plenkovićevu adresu stigao zahtev HVIDRA-e, iza koje stoji HDZ-ov zastupnik Josip Ðakić. Iz ovog udruženja veterana su otišli korak dalje pa su od premijera zatražili raskidanje koalicije sa SDS S.



Nimalo beznačajno nije ni podrška ministra branitelja HDZ-ova Tome Medveda, koji se usaglasio s braniteljskim zahtevima oko toga da Pupovčev navodni govor mržnje treba sankcionisati.

"Pritisak na Plenkovića očito se intenzivira, tome su se pridružili i HDZ-ovci, posebno ako se uzmu u obzir poruke HVIDRA iza kojih stoji Ðakić.

I OSUĐENI RATNI ZLOČINAC GLAVAŠ SE OSTRVIO NA SRBINA! Hajka na Milorada Pupovca u Hrvatskoj ne prestaje!

Inače,Josip Ðakić je otac Ivana Ðakića koji ove godine za pravoslavni Božić sovjim sugrađanima Srbim "čestitao" taj verski praznik sa fotografiji na kojoj je sa glavom srpsko vojnika u rukama.

S druge strane u delu HDZ postoji sumnja da Plenković i Pupovac imaju tajni plan kojim bi obojica mogli da poentiraju. Naime, Pupovac bi uskoro samoinicijativno mogao da napusti vladajuću koaliciju, gradeći time stabilnost u sopstvenoj stranci i među sopstvenim biračima, a Plenković će u tome poentirati pred evropskim zvaničnicima jer ga nije oterao, ali će ga lakše kritikovati kao nekoga s kime više ne sarađuje.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
keja

pre 4 godine

Plenki drži Srbe pod kontrolom plaćajući Pupavca i njegovu pratnju u SDSS...

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija