• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: telegraf.rs/Informer.rs

24.09.2019

15:24

(VIDEO) ŠIPTARI KOD AMERIČKIH MENTORA NA VOJNOJ OBUCI! U bazi Hohenfels u Nemačkoj Vežbaju sa Hrvatima i Bosancima!

Balkan

(VIDEO) ŠIPTARI KOD AMERIČKIH MENTORA NA VOJNOJ OBUCI! U bazi Hohenfels u Nemačkoj Vežbaju sa Hrvatima i Bosancima!

Podeli vest

Kontigent tzv. Kosovskih bezbednosnih snaga, koji se sastoji od oficira i podoficira, dva medicinska tima i tima za civilne operacije, učestvuje u međunarodnoj vežbi "Saber Junction 19" od 10. do 30. septembra, koja se provodi u američkoj bazi Hohenfels u Nemačkoj

Pored 1. pešadijske divizije SAD-a i tzv. Vojske Kosova, u ovoj vežbi učestvuje i više od 5.400 vojnika iz mnogih zemalja sveta, uključujući Jermeniju, Azerbejdžan, Bosnu i Hercegovinu, Bugarsku, Hrvatsku, Gruziju, Italiju, Litvaniju.

Severna Makedonija, Moldavija, Poljska, Rumunija, Turska i Ukrajina Medicinske ekipe KBS-a angažovane su na lečenju povređenih, evakuaciji žrtava i drugoj medicinskoj podršci.

Kao nova jedinica stvorena tokom ove vežbe, kontinuirano ih podržavaju specijalizovani timovi iz oblasti civilnih operacija Vojske SAD. DV-Dai je takođe održan tokom vežbe.

(VIDEO) GENERAL LAZAREVIĆ UPOZORAVA! U TOKU JE PRVA ZDRUŽENA VOJNA AKCIJA "PAKTA PROTIV SRBIJE"! Okupila se braća po oružju - Hrvatska, Severna Makedonija, Crna Gora, Bugarska i tzv. Kosovo!

 

 

Iz BSK-a, vežbu su pratili pukovnici Agron Bajrami i Girner Murati. Vežba je imala za cilj da pokaže sposobnost i spremnost za rad i rad u višenacionalnom kombinovanom okruženju, kao i razmenu iskustava sa partnerskim zemljama.

VOJSKA KOSOVA JE OPASNOST ZA CEO REGION! Vulin poručio ambasadoru Italije: Rezolucija 1244 jedini je garant bezbednosti na KiM!

BONUS VIDEO:




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ludi milojko

pre 4 godine

Pa zar vam jos nije jasno da Kosovo vise nije srpsko i nikada nece ni biti, izgubili smo ga zauvek......dzaba Presednik Vucic prica , nema nista od toga, nego on da se postara da nasi tamo dobiju neku veliku autonomiju, i to ako bude dobro pregovarao....a g. Dacic da prestane da nas zamjava sa kojekakvim Zelenortskim republikama koje ponistavaju priznanje Kosova, dokle god Ameri, Nemci, Francuzi i slicne drzave priznaju Kosovo mi mozemo samo da se "slikamo".....a sto ce Ameri da daju ksovarima Bredlije M2A2 i Kobra helikoptere o tome vise ne treba ni da se govori...

Izbori 2024

Vesti

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!
Društvo

"Videla se kost na stopalu, a oni su mi prepisali kremu" Potresna ispovest Anđele, žrtve nestručnog lekara i kozmetičara!

Anđela Ikodinović iz Čačka, koja je student treće godine Pravnog fakulteta u Beogradu, oglasila se danas prvi put gde je javno podelila kroz šta je sve prošla lečeći se na "Beomedikus" klinici. Njoj su intervenciju izveli lekar opšte prakse i kozmetičar, za koga se potom ispostavilo da ima diplomu srednje Trgovačke škole. Zbog komplikacija koje su usledile, morala je na hitnu operaciju.

20.04.2024

16:26

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija