• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.09.2019

21:15

NATO ČIZMA NEĆE KROČITI NA MANJAČU! Dodik OLADIO opoziciju: Džaba vam lažne predstave, LIČNO SAM SPREČIO SVAKI POKUŠAJ VOJNE VEŽBE ALIJANSE!

Balkan

NATO ČIZMA NEĆE KROČITI NA MANJAČU! Dodik OLADIO opoziciju: Džaba vam lažne predstave, LIČNO SAM SPREČIO SVAKI POKUŠAJ VOJNE VEŽBE ALIJANSE!

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik danas je demantovao tvrdnje opozicije da se na Manjači održavaju NATO vežbe

Tvrdnje opozicije i pojedinih medija o prisustvu NATO snaga na Manjači, Dodik je nazvao lažnom predstavom i poručio da nema, niti će biti NATO pripadnika na Manjači.

On je rekao da je sve ranije pokušaje u Predsedništvu BiH da se održe NATO vežbe na prostoru Srpske sprečio i da će tako biti i ubuduće, prenela je RTRS.

- Javnost zna da je pre godinu i nešto bilo dogovoreno održavanje NATO vežbe na Manjači gde bi sa banjalučkog aerodroma trebalo da poleću američki avioni "F10" koji nose isključivo municiju i bombe sa osiromašenim uranijumom, te da na Manjači budu ciljevi koje bi oni gađali. Kada je to došlo u Predsedništvo BiH ja sam odbio takvu mogućnost i ta vežba se ne održava. Nikakvih "F10" aviona nema, na Manjači nema nijedne NATO jedinice - naglasio je Dodik.

UŽAS! DIPLOMATA OSTAVIO MRTVE MAČKE U ZAMRZIVAČU REZIDENCIJE U SARAJEVU! Vigemark se brani: Poneo sam ih sa sobom!



Komentarišući izjave predsednika SDA Bakira Izetbegovića da se održavaju sastanci u Predsedništvu i da su bliže kompromisu o deblokadi institucija BiH i ponovnog pokretanja Akcionog plana za članstvo u NATO, Dodik odgovara da nema NATO puta i članstva i nikada neće biti dokumenta koji bi mogli da liče na aktivaciju MAP-a ili Akcionog plana.

- Spremni smo da sarađujemo sa NATO samo kroz Aajap koji istice za dva meseca i spremni smo da podržimo u okviru koji postoji u Srbiji kroz Parnertsvo za mir. Svi dokumenti koji bi se eventualno s NATO postizali moraju da sadrže jednu rečenicu - ne sadrži akcioni plan - poručio je Dodik.

KOMŠIĆ PRETI: Neka Dodik ne traži belaja ako sebi želi dobro!


Ponovio je stav da SNSD neće pristati na uslovljavanja i da su spremni za formiranje vlasti i kretanje ka evropskom putu BiH. Iako je zbog blokade formiranja Saveta ministara na računima bh. institucija zaleđeno oko milijardu maraka, Dodik kaže da Srspka nastavlja sa projektima i bez tih sredstava.

Govoreći o izmenama Izbornog zakona, rekao je da SNSD podržava predlog HDZ i da jeste za modernizaciju izbornog zakona, ali da neće podržati predloge o spajanju održavanja lokalnih i opštih izbora.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija