• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: avaz.ba

01.10.2019

14:19

(VIDEO) ARAPI OKUPIRAJU BOSANSKU PLANINU, NIKO NE SME DA PISNE! Grade čitava naselja, luksuzni hotel, SVE TABLE I NATPISI NA ARAPSKOM, kao da su na svojoj dedovini, a ne u BiH!

Balkan

(VIDEO) ARAPI OKUPIRAJU BOSANSKU PLANINU, NIKO NE SME DA PISNE! Grade čitava naselja, luksuzni hotel, SVE TABLE I NATPISI NA ARAPSKOM, kao da su na svojoj dedovini, a ne u BiH!

Podeli vest

U selu Mudrike gotovo svi natpisi na tablama napisani su arapskim jezikom, pa se stiče utisak kao da se nalazite Saudijskoj Arabiji, a ne usred BiH!

Sve popularnija bosanskohercegovačka turistička destinacija Vlašić, pored posetilaca iz regiona, atraktivna je i državljanima zemalja Bliskog Istoka.

Ekipa “Dnevnog avaza” posetila je Mudrike kod Vlašića, prvo selo pre Babanovca, gde su gotovo svi natpisi na tablama napisani arapskim jezikom.

Ova pojava buni i brojne turiste, koji stiču utisak kao da se nalaze u Saudijskoj Arabiji. I oni bi, kažu, nešto kupili, ali ne razumeju sadržaj natpisa.

Meštani Mudrika tvrde da se arapski državljani masovno naseljavaju u srce Vlašića, ali niko o tome ne želi javno da govori. Prema rečima Sabahudina Maglića, predsednika Mesne zajednice Mudrike, niko od meštana mu se nije žalio na sve veći broj Arapa.

 

 

– Do sada nemam pritužbe, niti imamo problema sa njima. Naprotiv, mnogi su se okoristili o njih, finansijski, naravno. Prodaju im sir, mleko i ostale proizvode – govori Maglić, dodajući da su dolaskom Arapa meštani dobili posao, rade, zarađuju.

Interesantno, nakon što su izgradili 20 kuća i hotel u naselju koje zovu Oaza mira, u samim Mudrikama izgrađeno je petnaestak novih kuća, a novo naselje nazvali su Lotus. Pored kuća, grade i ekskluzivni hotel.

– Gradi se, to je tačno. Imaju papire, a uglavnom su tu turistički, retko ko živi. Još ne znamo koliki će tačno biti hotel, hoće li ga izdavati ili prave samo za sebe. U hotel Oaza mira dolaze i drugi turisti, možda će i ovaj otvoriti vrata za sve – govori Maglić.

Kako se saznaje, novi hotel sa četiri zvezdice biće na sedam spratova, a imaće i bazen, đakuzi, restoran, teretanu…

STRADALE DVE ŽENE I BEBA OD ČETIRI MESECA Jeziv udes u Bosni, delovi automobila RASUTI PO PUTU

Enes Cogić, meštanin Mudrika kaže da Arapi doprinose razvoju turizma i ekonomije.

– Mnogi imaju koristi od njihovog dolaska jer kupuju naše proizvode koje izlažemo. Sa nekima smo postali i prijatelji – govori Cogić za Dnevni avaz. 

BONUS VIDEO:

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Vns

pre 4 godine

I u Srbiji se to dešava i to uz blagoslov gospode....određene...

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija