• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/24sata.hr

07.10.2019

12:08

FATALNA RUŽA LAŽIRALA TESTAMENT POKOJNOG PARTNERA PA MU UZELA MILIONE I KUĆE! Hvalila se ferarijem, a sad joj se sve obilo o glavu!

Balkan

FATALNA RUŽA LAŽIRALA TESTAMENT POKOJNOG PARTNERA PA MU UZELA MILIONE I KUĆE! Hvalila se ferarijem, a sad joj se sve obilo o glavu!

Podeli vest

Ružica Marijanović iz Slavonskog Broda, poznata i kao fatalna Slavonka, izgubila je još jednu pravnu bitku posle priče o falsifikovanju testamenta muškarca s kojim je živela.

Naime, Ružicu je još pre sedam godina tužila bivša supruga Vinka Modrušana zbog lažiranja testamenta, a sudija Kristina Zetović Urbanovski je 1. oktobra ove godine donela nepravosnažnu presudu o ništavnosti.

Opštinski sud u Slavonskom Brodu je drugi koji je presudio protiv Marijanovićeve. Pre tri godine Opštinski sud u Požegi doneo je presudu da je testament falsifikovan, za šta su Ružica Marijanović i njeno dvoje pomagača osuđeni na kazne zatvora.

Ona je osuđena na tri godine, a njeni saučesnici koji su lažno posvedočili da je to bila poslednja volja muškarca koji je umro na auto-putu Zagreb-Karlovac dok ga je Ružica vozila u Padovu.

Podsećamo, predsednik sudskog veća Damir Ronko potvrdio je presudom da je testament koji je priložila Ružica Marjanović iz Slavonskog Broda falsifikovana.

Foto: facebook

Tekst potpisa

Sud joj je izrekao kaznu zatvora od po jednu godinu i osam meseci za svako delo, odnosno jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od tri godine. Njeni saučesnici su proglašeni krivima zbog krivičnog dela pomaganja u falsifikovanju isprave i pomaganja u prevari.

Sud je doneo i odluku da oštećeni Alen Modrušan, sina pokojnog Vinka Modrušana, ima prava na 1.280.856 kuna naknade, a Meri Sišul, bivša Modrušanova supruga, na 142.687 kuna, dok se kod oboje za ostali deo imovinsko-pravnog zahteva upućuje na parnični postupak.

Ružica Marijanović je posle smrti partnera Vinka Modrušana, s kojim nije provela dovoljno vremena da bi dobila status nevenčane supruge, falsifikovala njegov testament i potpis kako bi nasledila svu njegovu pokretnu i nepokretnu imovinu, kao i novac s više računa. 

AKO JEDNOM UMREM.... Evo zašto Srbi mrze da pišu testamente!

Na osnovu lažnog testamenta, ona je dobila polovinu polise životnog osiguranja u iznosu od 9.428,14 evra, koje je prenela na svoj račun, novčana sredstva na ime pokojnog Vinka Modrušana u iznosu od 80.962,55 dolara, s kunskog računa uzela je iznos od 27.410,96 kn, novčana sredstva od sestre pokojnog Modrušana s deviznog računa, neisplaćene plate od kompnaije Pride Company, kao i polisu životnog osiguranja radnika u iznosu od 246.337,59 dolara. 

Osim nekretnina i novca Ružica je zadržala BMW 120D Coupe serije 1, sve lične stvari i pokretnosti, pribavivši time za sebe znatnu korist u iznosu od najmanje 1.500.000,00 kuna, oštetivši time Alena Modrušana kao zakonskog naslednika najmanje za navedeni iznos, a Mery Sišul, kao korisnika životnog osiguranja za iznos od najmanje 18.856,28 evra.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!
Izbori 2024

Jovanov: Izmenama zakona se omogućavaju izbori u Beogradu i na lokalu 2. juna!

Šef poslaničke grupe "Aleksandar Vučić - Srbija ne sme da stane" Milenko Jovanov obrazložio je danas predlog izmena Zakona o lokalnim izborima koje su, kako je rekao, podržale poslaničke grupe većine, ali i deo opozicije, i kojima se omogućuje da se beogradski i lokalni izbori, koji nisu održani u decembru, održe istog dana - 2. juna.

22.04.2024

11:58

Vesti

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav
Politika

Rezolucija o Srebrenici otvara Pandorinu kutiju! Ruski ambasador izneo jasan stav

Ambasador Ruske federacije pri Ujedinjenim nacijama Vasilij Nebenzja izjavio je večeras da bi Rezolucija o Srebrenici mogla da otvori "Pandorinu kutiju", ali i da je veoma važno što je predsednik Srbije Aleksandar Vučić bio prisutan danas na sednici Saveta bezbednosti UN na kojoj se raspravljalo o šestomesečnom izveštaju Unmika o situaciji na Kosovu i Metohiji.

22.04.2024

23:44

TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)
Live TV

Dok predsednik Vučić navodi realne argumente, Vjosa Osmani odgovara lažima i nebulozama! Velika bitka za Srbiju u Njujorku! (VIDEO)

Na sednici Saveta bezbednosti UN Vjosa Osmani dala je repliku na reči predsednika Aleksandra Vučića. Gosti "Info dana" bili su analitičar Dejan Miletić, advokat Pavle Staničić, politikolog Marko Šćepanović i pukovnik Veselin Šljivančanin komentarisali su govor Vjose Osmani u Njujorku. Uživo u studio javio se i Lazar Stević, dopisnik Informera sa Kosova i Metohije.

22.04.2024

18:09

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku
Srbija

Osmanlije učile srpski! Ovo su srbizmi koji se i dan danas koriste u turskom jeziku

Kada se povede razgovor o srpskom jeziku često se govori o turcizmima, odnosno rečima koje su iz turskog ušle u naš jezik i tu se "odomaćile" tokom viševekovne otomanske prisutnosti u Srbiji. Međutim, malo se zna da su i naša kultura i jezik imali značajan uticaj na turski. Jedan od pokazatelja istorijskog značaja srpskog jezika jeste, između ostalih, i njegov status u Osmanskom carstvu.

22.04.2024

07:20