• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.10.2019

19:32

I POTPREDSEDNICA SOBRANJA UMEŠANA U AFERU REKET! Još troje OSUMNJIČENIH ZA PRANJE NOVCA, među njima i OTAC BOKIJA 13!

Balkan

I POTPREDSEDNICA SOBRANJA UMEŠANA U AFERU REKET! Još troje OSUMNJIČENIH ZA PRANJE NOVCA, među njima i OTAC BOKIJA 13!

Podeli vest

Afera Reket u Severnoj Makedoniji se proširuje, te su novoosumnjičeni poslanica iz vladajućeg Socijaldemokratskog saveza i potpredsednica makedonskog Sobranja Frosina Remenski i zamenica predsednika Međunarodnog saveza Jasna Mandić

Prema neoficijelnim podacima Plusinfo, osumnjičeni su i otac Bojana Jovanovskog-Boki 13, Mile Jovanovski, kao i jedna asistentkinja.



U novoj istrazi, Boki 13 je osumnjičen za iznudu i pranje novca, dok su ostali četvoro za pomaganje dela iznude, dok su troje za pranje novca.

Za iznudu kao pravni subjekt se sumnjiči i Međunarodni savez, na čijem je čelu bio Boki 13, dok je Remenska bila počasni predsednik tog udruženja.



Prema dokazima skopskog tužilaštva, Boki 13 je iskorišćavao dokumente saveza na osnovu kojih je obmanuo upravitelje dve građevinske kompanije.

Makedonski premijer Zoran Zaev nakon informacija da je potpredsednica Sobranja i funkcionerka vladajućeg Socijaldemokratskog saveza Frosina Remenski novoosumnjičena u aferi Reket, rekao je da će ostati pri svojim stavovima, te da će je isključiti iz svih partijskih funkcija.



- Stojimo iza svojih reči i od toga nema bežanja. Kada neko lice bude osumnjičeno ili optuženo onda preuzimamo meru sankcije koja znači isključenje tog lica sve dok ne dokaže svoju nevinost- istakao je Zaev.

HITNO PREBAČEN U BOLNICU Bokiju 13 pozlilo na saslušanju u aferi Reket, IZNELI GA NA NOSILIMA


U aferi Reket osumnjičena je i bivša šefica Specijalnog tužilaštva u Severnoj Makedoniji Katica Janeva koja je, prema navodima skopskog tužilaštva, zloupotrebila službeni položaj i ovlašcćenja, omogučavajući oštećenom, u ovom slučaju Jordanu Kamčevu, da bude pušten iz pritvora nakon što je platio reket od 1,5 miliona evra.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija