• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

21.10.2019

16:13

SRPSKE KOSTI NE MIRUJU ČAK NI POSLE 24 GODINE... Identifikovano 13 srpskih žrtava stradalih u ratu u Hrvatskoj, porodice pripremaju sahrane!

Balkan

SRPSKE KOSTI NE MIRUJU ČAK NI POSLE 24 GODINE... Identifikovano 13 srpskih žrtava stradalih u ratu u Hrvatskoj, porodice pripremaju sahrane!

Podeli vest

Identifikacija posmrtnih ostataka 13 srpskih žrtava, stradalih u periodu od 1991. do 1995. godine, obavljena je danas u Zavodu za sudsku medicinu i kriminalistiku Medicinskog fakulteta u Zagrebu

Posmrtni ostaci ekshumirani su u Šašu (2), Glini (5), Ličkoj Jasenici (2), Malom Kozincu (1), Tušilovcu (1), Gornjem Sjenaku (1) i Poljanima (1). Svi posmrtni ostaci 13 osoba su identifikovani metodom analize DNK, a njihove sahrane biće obavljene u skladu sa izraženim željama porodica, saopštila je Komisija za nestala lica Vlade Srbije.

 

OVO JE KRAJ, SAD SMO PROPALI! Hrvati neće PUĆI KAO ČERNOBILJ U EKSPLOZIJI, već će lagano KLIZITI KA DNU! Ništa ne funkcioniše, zemlja je sve siromašnija, a stanovništvo se MASOVNO ISELJAVA!



Prema podacima Komisije, kroz ovaj proces, od 2001. do 2019. godine, iz registrovanih, masovnih grobnica i pojedinačnih grobnih mesta ekshumirani su posmrtni ostaci više od 1.400 žrtava srpske nacionalnosti, stradalih u oružanim sukobima na teritoriji Republike Hrvatske, a posmrtni ostaci više od 980 identifikovanih žrtava predati su porodicama radi sahrane.

- Od samog početka procesa ekshumacija i identifikacija posmrtnih ostataka koje su vršene na području Republike Hrvatske, po zajednički utvrđenoj metodologiji, našoj strani je omogućen monitoring te je i ovog puta identifikacijama prisustvovao monitorski tim Komisije za nestala lica - navodi se u saopštenju.

Ovim je nastavljen proces identifikacija žrtava srpske nacionalnosti, čije porodice žive u Republici Srbiji, što je od posebnog značaja za porodice nestalih lica, koje godinama pokušavaju da pronađu i dostojno sahrane posmrtne ostatke svojih najbližih.




Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija