• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug/Informer.rs

05.11.2019

12:28

PROTEST U SARAJEVU PROTIV HANDKEA: "Dati njemu Nobela je isto kao i dati ga Miloševiću!"

Balkan

PROTEST U SARAJEVU PROTIV HANDKEA: "Dati njemu Nobela je isto kao i dati ga Miloševiću!"

Podeli vest

Predstavnici "Udruženje žrtava i svedoka genocida u BiH" organizovalo je danas mirno okupljanje ispred zgrade Ambasade Kraljevine Švedske u centru Sarajeva, zbog odluke da se Nobelova nagrada dodeli austrijskom književniku Peteru Handkeu

Protestanti smatraju da je nagrada Handkeu isto kao da su je dodeljena nekadašnjem srpskom predsedniku Slobodanu Miloševiću, kojeg je pisac podržavao.

Udruženje majki Srebrenice držale su fotografije Handkea na kojima se vidi da je bio u Srebrenici u leto 1996., preneo je sarajevski portal Klix. Predsednica tog udruženja, Munira Subašić, je predala pismo Ambasadi za kralja i kraljicu Švedske u kojom ih upozorava da je, kako kažu, nagrada dodeljena nekome ko je podržao zločin.

KURTI, ZAR TI O GENOCIDU? Aljbin se zaneo, pa krenuo o Nobelu... Budući šiptarski premijer BRUTALNO napao Petera Handkea!

"Nagradu su mogli da dodele i Karadžiću i Mladiću i svima koji su počinili zločine nad muslimanima", rekla je Subašić.

Pozvali su sve, pogotovo Akademiju Švedske da odustane od dodele nagrade i napravi presedan.

RAZAPINJU HANDKEA ZBOG KARADŽIĆA I MLADIĆA! I švedska akademija stala u ODBRANU nobelovca zbog SRAMNIH NAPADA: Slavni pisac NIJE GLORIFIKOVAO KRVOPROLIĆE

"Ispoštujte Nobela koji je osnovao fondaciju radi drugačijih izuma. Nadam se da će naš apel uroditi plodom. On je podržavao zločince i ne zaslužuje je", rekao je jedan od protestanata.

Simbolično protest je organizovan na dan kada će nagrada biti dodeljena.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
zora

pre 4 godine

Nobelovca tretiraju kao Balkanskog kasapina kako je svet prozvao Milosevica, A bili sposobni da masakriraju svoj narod na pijaci i drugim mestima.Lice kao dzon,mrznja ogromna,a bolje bi bilo da zamole zemlju da se otvori i u nju propadnu od srama.Oni koji ih navode su tipovi koji u zivotu knjigu procitali nisu.

Marko

pre 4 godine

A Sarajlije ne protestuju sto je njihova islamisticka BiH vojska ubila pre 5000 Srba, civili, izmedju 1992-1995, toga se uopste ne stide, to cak i negiraju. Neka ociste smece u svoje dvoriste pa neka posle sole pamet. Ali sta ocekivati od Bosnjaka, narod koji je masovno pripadao SS-Handzar diviziju i takodje masovno pripadao ustaskim snagama u Bosni tokom postojanje NDH. Bolje receno, narod koji nema stida i soli pamet Srbima o Srebrenici i izmisljena agresija, je duboko umesana u genocid nad milion Srbima, Jevrejima i Romima i takodje je tesno saradjivao sa nemackom okupatorskom vojskom. Takav narod da nam soli pamet ? Pravi genocidan narod ima obraz da nas naziva genecidnim narodom, koje degutantno ponasanje.

Izbori 2024

Vesti

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!
Politika

Popović: U Srebrenici nije bilo genocida!

Ministarka pravde Maja Popović izjavila je da predlog rezolucije o međunarodnom danu sećanja na genocid u Srebrenici 1995. godine ima za cilj favorizovanje priče o stradanju Bošnjaka i da negira stradanje Srba, ističući da bi njeno potencijalno usvajanje u UN moglo biti izvor novih sukoba i destabilizacije u regionu.

23.04.2024

10:25

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka!

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija