• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/BN

07.11.2019

15:21

DEJANA (11) JE MAJKA NAPUSTILA I ODVELA MU SESTRU! Živi sa bakom u trošnoj kući i ima samo dve želje (VIDEO)

Balkan

DEJANA (11) JE MAJKA NAPUSTILA I ODVELA MU SESTRU! Živi sa bakom u trošnoj kući i ima samo dve želje (VIDEO)

Podeli vest

Porodica Zorić iz sela Donji Agići, u opštini Novi Grad, živi u trošnoj kući kojoj svakodnevno preti urušavanje.

Zaboravljeni od svih, preživljavaju od skromnih primanja i brinu o najmlađem članu porodice, jedanaestogodišnjem unuku Dejanu, koga je majka napustila.

Foto: Printscreen

Od nadničarskog hleba, porodica Zorić u selu Donji Agići, svakog dana živi u strepnji da im se trošni krov ne uruši na ono malo skromnog nameštaja, u dvadesetak kvadrata. Život sa suprugom, sinom i unukom Dejanom u jednoj prostoriji, bez kupatila, mučan je i težak, kaže baka Stana Zorić, prenosi BN.

Unuk Dejan jedina je radost za porodicu Zorić. Ovaj jedanaestogodišnji dečak, majku je video svega dva puta, nakon što ga je pre četiri godine ostavila i sa sobom povela njegovu mlađu sestru, koja mu mnogo nedostaje. Iako je majku molio da se vrati, njegove suze nisu omekšale njeno tvrdo srce.

Foto: Printscreen

Tuga za majkom nije pokolebala Dejana. Svakog dana on prepešači i po deset kilometara na putu od kuće do škole, iako nema uslove za učenje kao njegovi vršnjaci, u školi postiže vrlo dobar uspeh i talentovan je sportista.

Dejan Zorić ima samo dve želje, da mu se vrati sestra i da mu se sredi nešto kuće.

Foto: Printscreen

U međuvremenu pokrenuta je akcija prikupljanja pomoći za porodicu Zorić, čiji je inicijator Mladen Karan, novinar iz Prijedora. Do trošnog doma porodice Zorić teško se dolazi, zbog udaljenosti i lošeg pristupnog puta, ali to nije sprečilo Zoriće da sačuvaju nadu i veru u pomoć dobrih ljudi.

Porodici Zorić možete pomoći na sledeći način:

Za uplate iz BiH otvoren je tekući račun kod NLB Razvojne banke: 5620078128852740 i Sberbank: 567-363-5900-5252-25.

Za uplate iz inostranstva otvoren je žiro račun:

IBAN : BA 395 620 0781 556 878 87

SWIFT BIC RA ZBBA22

Broj telefona za pomoć je: +38765/340 – 499 (Stana Zorić)


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija