• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: rs.sputniknews.com/informer.rs

07.11.2019

15:36

U OVOM ČASU 10 DRŽAVA SPREMNO DA PRIZNA SAMOSTALNOST SRPSKE! Dodik objasnio Amerikancima kako stoje stvari i otkrio kada će biti aktivirana opcija OTCEPLJENJE!

Balkan

U OVOM ČASU 10 DRŽAVA SPREMNO DA PRIZNA SAMOSTALNOST SRPSKE! Dodik objasnio Amerikancima kako stoje stvari i otkrio kada će biti aktivirana opcija OTCEPLJENJE!

Podeli vest

U ovom času deset država je spremno da prizna samostalnost Republike Srpske, ali mi ćemo opciju otcepljenja aktivirati samo ako budu nastavljeni pokušaji ukidanja Srpske, izjavio je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, prenosi RTRS

Dodik je rekao i da su nedavno predstavnici američke administracije srušili dogovor političkih lidera u BiH postignut u prisustvu tadašnjeg šefa Delegacije Evropske unije u BiH Larsa Gunara Vigemarka.

„A onda nakon dva dana iz američke ambasade ili od Palmera dođe pitanje gde je tu Godišnji nacionalni plan. I to je bio znak da je sve propalo. To znači da Amerikanci ne prihvataju ono u šta nisu involvirani u pregovaračkoj strukturi, pa taman to bila samo pozicija posmatrača, a tu je poziciju imala Evropska unija. Ono što je bilo iskreirano, iskreirali smo nas trojica. A bili smo dogovorili sve, sva postavljenja i ministre i pomoćnike ministara i onda neko kaže da hoće taj Akcioni plan“, istakao je Dodik.

VISOKI PREDSTAVNIK SE PETLJA TAMO GDE MU NIJE MESTO! Dodik bez dlake na jeziku: NIKADA NEĆEMO PODRŽATI INTEGRACIJE U NATO!

Dodik je napomenuo da u BiH postoji konsenzus o članstvu u EU, ali da se operativno ne radi ništa.

„EU je rekla da oni ne smatraju da je uslov NATO kretanje. Dali su mišljenje koje je jasno, niz stvari - da BiH ne može da kreće ka članstvu ako postoji visoki predstavnik i mnogo čega drugog. Odjednom je došla priča o NATO-u kao najvažnija“, naveo je.

On je rekao da je sinoć sa članovima Predsedništva BiH Željkom Komšićem i Šefikom Džaferovićem razgovarao o svim pitanjima, pa i o NATO-u.

„Fino sam rekao, koliko sam razumeo, njima je važno da se ne dovode u pitanje ranije donesene odluke. Ja ih ne mogu ni dovesti. Član tri sporazuma koji smo potpisali govori upravo to. Govori o tome da se moraju uvažiti stavovi i drugih organa nivoa vlasti“, rekao je Dodik.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?
Fudbal

Katastrofalne prognoze Španaca! Gudelj ne ide na Evropsko prvenstvo?

Selektor Srbije Dragan Stojković nije dugo mogao da uživa u lepim vestima, jer se Aleksandar Mitrović sjajno oporavlja od povrede butnog mišića. As Sevilje Nemanja Gudelj (32) će kako prenose španski mediji 99 odsto zbog povrede propustiti Evropsko prvenstvo (do 14. juna do 14. jula).

24.04.2024

06:46

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija