• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.11.2019

21:34

NJEMU SU SRBI KRIVI ZA SVE! Gradonačelnik Vukovara ponovo seje mržnju, UMESTO DA GLEDA ŠTA SE DEŠAVA U NJEGOVOM DVORIŠTU!

Balkan

NJEMU SU SRBI KRIVI ZA SVE! Gradonačelnik Vukovara ponovo seje mržnju, UMESTO DA GLEDA ŠTA SE DEŠAVA U NJEGOVOM DVORIŠTU!

Podeli vest

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava izjavio je danas da gotovo tri decenije od zločina na Ovčari hrvatske institucije okreću glavu od tog problema i tvrdi da u Srbiji i dalje živi velikosrpska ideja

Penava je u Zagrebu, na okruglom stolu "Ovčara - zločin bez kazne", rekao da gotovo tri decenije od tog zločina hrvatske institucije okreću glavu od tog problema, zaključivši da u državi očigledno postoje strukture kojima istina ne odgovara.

- Sad već čujemo da je to stvar prošlosti, svako malo čujemo iz medija i političkih sfera da se treba okrenuti budućnosti, da je rat iza nas - kazao je on.

Penava se požalio na trenutnu situaciju u Hrvatskoj u kojoj, kako je ocenio, tražiti pravdu i istinu, postaje retrogradno.

- Neko je te stvari potpisao, neko je dao ta ovlašćenja, bojim se da taj neko i dan danas zauzima važna mesta u sistemu naše države, umesto da je skriven u poslednju rupu i da se suočio s pravim konsekvencama, nikakve druge nego izdajničke politike - kazao je Penava.

GRAĐANI GLADNI, A KOLINDA SE ČEŠLJA! Kitarovićeva PREKO SRPSKE GRBAČE skuplja glasove, ĆIRILICA je NE ZANIMA, žmuri na FAŠIZAM u sopstvenim redovima!

Gradonačelnik Vukovara smatra da se nikad nije dogodilo da Srbija, koja je, kako tvrdi, "u osvajačkom pohodu učinila tolika zla i ima jurisdikciju nad tim slučajevima", sama sebi sudi, prenela je Hina.

Za Srbiju kaže da, kad već mora da sudi, sudi samo nižerangiranim osobama, "lokalnim četnicima i vojnicima najnižeg ranga" koji su igrom slučaja rođeni u Hrvatskoj, a sve kako bi, bude li potrebno, smatra, mogla da kaže to je to bio rat hrvatskih građana s kojim nema ništa.

On tvrdi, prenosi Hina, da "u Srbiji i dalje živi velikosrpska politika - od bivšeg predsednika (Tomislava) Nikolića, koji je tri puta izjavio da je Vukovar srpski grad, do današnjeg (Aleksandra) Vučića".

Za Vukovarce je ključno da Hrvatska od Srbije dobije zdravo suočavanje, priznavanje i izvinjenje, koje će se prepoznati kao iskreno tek kad Srbija otvori svoje arhive i ustupi dokumentaciju vezanu za Vukovar i Ovčaru, uključujući pisane zapovesti i protokole iz bolnice, rekao je gradonačelnik Vukovara.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marko

pre 4 godine

A to sto su Hrvatske snage ubile preko 160 Srba u Vokovaru, naravno civili, to tek se nece ikad resiti. Ako velikosrpska ideja jos postoji, onda sta bi smo trebali da kazemo za ustastvom, koji se reahabilituje, da ne kazem da je moderna Hrvatska u stvari dete NDH, u ovoj drzavi i te kako je celi politicki vrh ustaski orijentisan, ne mozete slaviti Blajburg, ne mozete negirati zlocine u Jasenovcu, Jastrebarsko i Jadovno i pozivati se na antifasizam.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!
Fudbal

Na današnji dan: Rođen jedan od najboljih fudbalera svih vremena!

19. APRILA 1972. godine rođen je legendarni brazilski fudbaler Rivaldo. Afirmisao se u Palmeirasu, pa igrao za Deportivo La Korunju, Barselonu, Milan, Kruzeiro, Olimpijakos, AEK... Sa Brazilom je bio prvak sveta 2002, sa Milanom prvak Evrope 2003, a Zlatnu loptu je dobio 1999. godine.

19.04.2024

06:00

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija