• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net

11.12.2019

20:24

ZATVORITI GRANICU SA SRBIJOM I CRNOM GOROM! BiH bi da nam uvali migrante, BOLJE DA KOMŠIJI CRKNE KRAVA, NEGO...

Balkan

ZATVORITI GRANICU SA SRBIJOM I CRNOM GOROM! BiH bi da nam uvali migrante, BOLJE DA KOMŠIJI CRKNE KRAVA, NEGO...

Podeli vest

Premijer Unsko-sanskog kantona Mustafa Ružnić izjavio je da su uspešno izmešteni migranti s lokacije Vučjak kod Bihaća

- Uspešno je okončana akcija izmeštanja migranata. Pojedini mediji upotrebili su reč 'deportacija', koja ne stoji - naveo je Ružnić na konferenciji za novinare.

On je pozvao državne vlasti da učine sve kako bi se zatvorila istočna granica BiH, sa Srbijom i Crnom Gorom, da bi se sprečio ilegalni ulazak migranata u zemlju.

Premijer USK-a je pozvao i premijera Federacije BiH da ukine liniju voza od Sarajeva do Bihaća.

Iz improvizovanog izbegličkog kampa Vučjak kod Bihaća sinoć je izmešteno oko 700 migranata.

Oni su autobusima prevezeni za Sarajevo.

Jedan deo njih je smešten u kasarnu Ušivak kod Hadžića, dok je oko 330 migranata premešteno u kasarnu u Blažuju.

(FOTO/VIDEO) E, ZBOG OVOG JE SRBIJA VOJNA SILA I MOGU SAMO DA NAS MRZE! SAMI MODERNIZUJEMO ORLOVE I GALEBOVE, biće to brutalni i ubitačni avioni!

U kasarni Blažuj tek se radi na opremanju, a prema pisanju sarajevskih medija, oko kasarne je desetine migranata koji šetaju po krugu, dok jedna grupa njih igra kriket.

Osman Džuderija, predsednik mesnog odbora Blažuja, izjavio je za portal Radio Sarajevo da meštani strahuju zbog novonastale situacije.

On je rekao da su od nadležnih institucija imali obećanja da će migranti biti pod kontrolom, ali da to već nije slučaj, s obzirom na to da izlaze iz kasarne i ima ih po celom naselju.

Džuderija je istakao da od jutros migranata ima i u blizini škola.

- Imali smo obećanja da će ovde biti obezbeđenje, da će se osiguravati škola, da se migranti neće moći kretati Blažujom, ali nigde nikoga nema. Migranti su kod škole, na autobuskoj stanici, na pumpi... Narod je ogorčen, od jutros sam imao više od stotinu poziva, narod traži da se blokira cesta - kazao je on.

Kamp Vučjak kod Bihaća, odakle su migranti izmešteni, je prazan i tu su bageri koji će poravnati teren nakon što se uklone šatori i izvrši dezinfekcija.

(VIDEO) NEŠTO NAM GADNO SPREMAJU?! AMERI UCENJUJU SRBIJU, TRAŽE DA PREKINEMO OPREMANJE VOJSKE, a naoružavaju Makedoniju, Milogorece, Hrvatsku, Bugarsku, Albance...

U kampu se jutros pojavilo šest migranata, koji su tokom noći preko Plješevice pokušali da uđu u Hrvatsku.

Oni očekuju da će biti deportovani za Sarajevo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nebojša

pre 4 godine

zašto migranti iz eu dolaze kod nas ???zašto neidu preko albanije i crne gore za hrvatsku,kad je tuda i bliže i lakše ???

Izbori 2024

Vesti

Petković iz Brisela: Priština donosi političke odluke koje imaju za cilj proterivanje Srba sa KiM! Naš predlog ocenjen kao konstruktivan!
Politika

Petković iz Brisela: Priština donosi političke odluke koje imaju za cilj proterivanje Srba sa KiM! Naš predlog ocenjen kao konstruktivan!

U Briselu, u okviru dijaloga Beograda i Prištine, završen je sastanak delegacije Beograda predvođene direktorom Kancelarije za KiM Petrom Petkovićem, u kojoj su i finansijski eksperti, sa specijalnim predstavnikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i njegovim timom. Očekuje se da je glavna tema današnjih sastanaka u Briselu bila odluka takozvane centralne banke Kosova da zabrani upotrebu dinara na KiM.

18.04.2024

14:27

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Odloženje suđenje za smrt nekadašnjeg direktora „Niteksa“: Okrivljeni motociklista mora na operaciju kuka
opravdano odsustvo?!

Odloženje suđenje za smrt nekadašnjeg direktora „Niteksa“: Okrivljeni motociklista mora na operaciju kuka

Suđenje Ivanu Jovanovuću (49) iz selja Voljčinca kod Žitorađe optuženom da je izazvao saobraćajnu nesreću u kojoj je smrtno stradao Mile Novaković (81), bivši direktor niške tekstilne firme „Niteks“, odloženo je danas pošto je okrivljeni posredstvom advokatice sudskom veću Osnovnog suda u Nišu dostavio izveštaj lekara u kome se navodi da ne može da prisustvuje ročištu zbog operacije kuka. Nastavak suđenja zakazan je za 4. jul.

18.04.2024

14:32

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija