• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: glassrpske.com/informer.rs

20.12.2019

09:59

OPSADNO STANJE U SARAJEVU! ISILOVCI IZ SIRIJE DEPORTOVANI U BiH, petorici odmah određen pritvor! (VIDEO)

Balkan

OPSADNO STANJE U SARAJEVU! ISILOVCI IZ SIRIJE DEPORTOVANI U BiH, petorici odmah određen pritvor! (VIDEO)

Podeli vest

Sud BiH, na prijedlog Tužilaštva, odredio je jednomesečni pritvor petorici bh. ISIL-ovaca koji su sinoć iz Sirije deportovani u BiH

Reč je o Emiru Ališiću, Jasminu Keseroviću, Hamzi Labibiju, Senadu Kasupoviću i Miralemu Dediću. Pritvor im je određen zbog straha od bega.

U prostorijama SIPA-e na ispitivanju su sino bila dvojica deportovanih državljana BiH, boraca tzv. Islamske države Muharem Dunić i Armen Dželko za kojima nije raspisana Interpolova poternica. 

U zakonskom roku biće predati na dalje postupanje Tužilaštvu BiH.

Jasmin Keserović, Senad Kasupović, Hamza Labidi, Miralem Berbić, Emir Ališić, Armen Dželko i Muharem Dunjić deportovani su sinoć iz Sirije u Bosnu i Hercegovinu.

DŽIHADISTE ISPORUČUJU BiH! Pripadnici Islamske države stižu avionom u Sarajevo!

Petorica osumnjičenih terorista Keserović, Kasupović, Labidi, Berbić i Ališić su nakon sletanja na sarajevski aerodrom, nakon sat i po kontrole pod jakom policijskom pratnjom prevezeni na Sud BiH gde su održana ročišta za određivanje pritvora s obzirom da je za njima bila raspisana poternica.

Preostalu dvojica iz prve grupe ISIL-ovaca koja je  prebačena u Sarajevo, Dželku i Dunjića, su na aerodromu preuzeli pripadnici  Agencije za istrage i zaštitu (SIPA) i prevezli ih u svoje prostorije u Istočnom Sarajevu radi kriminalističke obrade. Svi oni su osumnjičeni zbog krivičnih dela organizovanja terorističke grupe, protivzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama i terorizam.

MAKRONE, LEGLO DŽIHADISTA NIJE U BiH, VEĆ U SRPSKOJ POKRAJINI! Profesor FPN ŠOKIRAO: Odavde se REGRUTUJU islamisti, čak i BUDUĆI PREMIJER IH PODRŽAVA, a krajnji cilj im je...

U Sudu BiH sinoć je, na predlog Tužilaštva, održano ročište za određivanje pritvora petorici od sedmorice bivših pripadnika ISIL-a, državljana BiH, koji su deportovani iz Sirije.

Tužilaštvo BiH bilo je isključivo u svom zahtevu, zatraživši pritvor za njih petorica - Senada Kasupovića, Jasmina Keserovića, Hamzu Labidi, Miralema Berbića i Emira Ališića. Optuženi su negirali krivicu, a njihova odbrana tražila je kućni pritvor i određivanje mera zabrane.

ALARMANTNO! MILITANTI NA SLOBODI! Turska optužila kurdske jedinice da puštaju DŽIHADISTE IZ ZATVORA!

Podsećamo da je prva grupa od ukupno 25 državljana BiH  iz Sirije, sinoć sletela na sarajevski aerodrom. Osim semodrice muškaraca, u ovoj grupi se nalazi i šest žena i 12 dece, potvrđeno je iz Ministarstva bezbednosti BiH. Po dolasku na Međunarodni aerodrom Sarajevo prošli su odgovarajuće provere Granične policije BiH, pružena im je neophodna pomoć, a nakon toga su transportovani u prihvatni centar Delijaš kod Sarajeva zbog daljih pregleda i pružanja medicinske pomoći.

U pripremi za povratak državljana BiH iz Sirije poslednjih nekoliko mjeseci intenzivno su sarađivale brojne nadležne institucije, ministarstva, policijske i bezbednosne  agencije iz BiH i međunarodni partneri.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari

Izbori 2024

Vesti

TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)
Live TV

Policija pretpostavlja ko je krivac za nestanak Danke Ilić? Devojčica možda i nije bila na mestu gde majka tvrdi! (VIDEO)

Broj nestanaka maloletne dece iz godine u godinu je u porastu. Najveći procenat je onih koji sami odu od kuće. Ipak, među nestalima ima i sasvim male dece, ali srećom, njihov broj je izuzetno mali. Porodice nestale dece na prvom mestu obraćaju se državnim organima, ali odgovore traže i od astrologa, vračara, a konkretnu pomoć od privatnih detektiva. Gost "Info jutra" bio je Braca Zdravković, privatni detektiv.

29.03.2024

10:35

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji! (VIDEO)

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi! (VIDEO)

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija