• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: BLIC

21.12.2019

17:35

HITNO! CRVENI METEOALARM U REGIONU! Ciklon donosi čak 80 LITARA KIŠE po kvadratnom metru, JAKI OLUJNI VETROVI pogodiće Crnu Goru, BiH... Evo šta čeka Srbiju!

Balkan

HITNO! CRVENI METEOALARM U REGIONU! Ciklon donosi čak 80 LITARA KIŠE po kvadratnom metru, JAKI OLUJNI VETROVI pogodiće Crnu Goru, BiH... Evo šta čeka Srbiju!

Podeli vest

Evropska mreža meteoroloških stanica izdala je za sutra crveni meteoalarm u Crnog Gori i Bosni i Hercegovini, dok je u Hrvatskoj situacija nešto bolja i na snazi je narandžasti meteoalarm. U jadranskom području u naredna dva dana očekuju se obilne padavine i jak olujni vetar

- Pod uticajem smo ciklona koji se premešta preko severnog Jadrana, iz severne Italije, te donosi oblačno vreme sa obilnim padavinama. Olujni vetar neće stići do nas, ali će zahvatiti područje Crne gore, Hrvatske i Bosne i Hercegovine - kaže meteorolog Đorđe Đurić.

U Crnoj Gori moguće ekstremne vremenske neprilike

Za nedelju je u Crnoj Gori najavljeno više od 80 litara kiše po kvadratnom metru u periodu od 24 sata, a crveni meteoalarm upaljen je zbog mogućih ekstremnih vremenskih neprilika.

U takvim okolnostima obavezno je poštovanje saveta i uputstava nadležnih državnih službi.

Iz Direktorata za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova Crne Gore juče su upozorili javnost da će danas i sutra crnogorsko područje biti pod snažnim uticajem ciklonske aktivnosti koja će usloviti jako nestabilne vremenske prilike, intenzivnu kišu i jak južni vetar.

Iz Direktorata za vanredne situacije pozivaju građane da svoje aktivnosti prilagode najavljenoj meteorološkoj situaciji kako na kopnu, tako i na moru.

Obaveštenje je poslato svim subjektima u sistemu zaštite i spasavanja radi podizanja nivoa operativne spremnosti i eventualnog delovanja.

(FOTO/VIDEO) NAROD USTAO U ODBRANU SRPSKIH SVETINJA U CRNOJ GORI! IZNETA 4 ZAHTEVA DRŽAVI, vladike poručile: Bivši titoisti opljačkali sve, sad hoće da budu - BOG!

 

 

Na području Hercegovine crveno upozorenje

Zbog obilnih padavina Federalni hidrometeorološki zavod (FHMZ) Bosne i Hercegovine je za područje Hercegovine izdao crveno upozorenje, dok je u većem delu zemlje na snazi narandžasto upozorenje zbog udara vetra.

U nedelju se u Hercegovini očekuje između 40 i 60, lokalno oko 80 litara padavina po metru kvadratnom, a u zapadnim područjima Bosne između 20 i 40 litara. Očekuju se i udari južnog vetra brzine između 50 i 70, lokalno i do 80 kilometara na sat.

POŽARI GUTAJU AUSTRALIJU, SPRŽENA ZEMLJA VELIČINE BELGIJE! Vatra se otela kontroli, Sidnej u paklenom obruču! (FOTO/VIDEO)

 

 

U Hrvatskoj vetar umereniji

U kopnenom području Hrvatske će i dalje preovladavati oblačno vreme, uz povremenu kišu, koja naročito u unutrašnjosti Dalmacije može biti obilnija. Duvaće severozapadni vetar, pa će doći do delimičnog razvedravanja i formiranja stabilnijih vremenskih prilika.

Znatno obilnija kiša padaće na Jadranu, a pljuskove će pondegde pratiti i grmljavina, ali će ubrzo doći do razvedravanja, najpre u severnom delu.

Zbog obilne kiše, nevremena i olujnog vetra na snazi je narandžasti alarm na obali, dok je na kopnu na snazi žuti alarm.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod
Politika

Dačić direktan: Osmani je želela da na sednici SB UN prestavi Srbe kao zločinački narod

Ministar spoljnih poslova Ivica Dačić rekao je danas da je jučerašnja sednica SB UN kasnila, zbog toga što je predsednica privremenih prištinskih inistucija Vjosa Osmani uvela na sednicu ljude koji nisu prethodno najavljeni i da je namera tog postupka bila da se Srbi pred međunarodom zajednicom predstave kao zločinački narod i da su odgovorni za navodnih 20.000 silovanja.

23.04.2024

11:56

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija