• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

01.01.2020

20:11

KOLINDU PODRŽAVA TERORISTKINJA! HDZ ponosno objavio skandalozni snimak! (VIDEO)

Balkan

KOLINDU PODRŽAVA TERORISTKINJA! HDZ ponosno objavio skandalozni snimak! (VIDEO)

Podeli vest

HDZ poslednjih nekoliko dana emituje snimke poznatih ljudi koji podržavaju Kolindu Grabar Kitarović, a danas su na Tviteru i Fejsbuku objavili snimak u kome je podržava Džulijen Bušić, koja je u SAD svojevremeno učestvovala u otmici putnickog aviona sa suprugom, Zvonkom Bušićem

Džulijen Bušić: Broj 2 - kao pobeda! Victoria – ZA Kolindu - stoji u opisu snimka, prenosi hrvatski portal Index.

Na snimku Džulijen Bušić drži podignuta dva prsta.

- Dajem dva prsta za Kolindu. Viktorija, pobeda - govori Bušić, a onda nešto slično tome ponovi i na engleskom.

 

 


Kako portal podseća, Zvonko Bušić bio je hrvatski nacionalista koji je 1976. u Americi oteo putnicki avion i postavio eksplozivnu napravu koja je ubila njujorškog policajca Brajana Mareja.

Džulijen je u SAD učestvovala u otmici putnickog aviona sa suprugom i trojicom muškaraca.

 

 

NISI SPOSOBNA ZA DEBATU, A NI DA VODIŠ HRVATSKU! MIlanović osuo drvlje i kamenje na Kolindu jer je tražila da se skrati TV duel!

Avion je iz Njujorka leteo je za Čikago, a otmičari su posadi i putnicima pretili bombom. Avion nije sleteo u Čikago, nego je pod pretnjama let nastavio do Londona, iznad kojeg su bacali letke tražeći nezavisnost Hrvatske od Jugoslavije.

Otmičari su se predali, a iako se eksploziv kojim su pretili na letu pokazao lažnim, odnosno iako se samo radilo o ekspres loncu, njihova otmica rezultirala je jednom žrtvom.

Naime, njujorški policajac Marej, član pirotehničarske ekipe, poginuo je, a još trojica njegovih kolega su ranjena dok su pokušavali da deaktiviraju eksploziv koji su ostavili u ormariću na stanici u Njujorku.

Zvonko Bušić i Džulijen su osuđeni na doživotni zatvor s mogućnošću pomilovanja nakon 10 godina odslužene kazne. Džulijen je pomilovana 1989. godine, a nen suprug je u Hrvatskoj 2013. počinio samoubistvo, navodi se u tekstu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)
Live TV

Niko ne priča o tome šta se desilo u Kravicama ili Bratuncu! Nemačka po svaku cenu hoće da opere sve što je radila tokom 20. veka! (VIDEO)

Zašto se pitanje navodnog genocida u Srebrenici poteže danas, 29 godina kasnije, dok na Bliskom istoku Izrael svakodnevno ubija veliki broj palestinskih civila? Ko stoji iza sramne rezolucije i šta je skriveni motiv za nju? Na ovu temu, u "Info jutru" Informer TV, govorio je Vladimir Marinković, predsednik Kongresa srpsko-američkog prijateljstva.

23.04.2024

10:06

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija