• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

02.01.2020

22:42

SRAMNA IZJAVA MILANOVIĆA: Iza svega što se DEŠAVA CRNOJ GORI STOJI SRBIJA!

Balkan

SRAMNA IZJAVA MILANOVIĆA: Iza svega što se DEŠAVA CRNOJ GORI STOJI SRBIJA!

Podeli vest

Kandidat za predsednika Hrvatske Zoran Milanović izjavio je večeras da on, dok je bio premijer, ni u kakav trgovinski rat sa Srbijom nije ušao, već da je samo želeo da zaustavi migrante da uđu u Hrvatsku, ali ipak pomenuo je i trenutna dešavanja u Crnoj Gori za koje je sramno optužio Srbiju

Milanović je tokom sučeljavanja sa Kolindom Grabar Kitarović, a uoči drugog kruga predsedničkih izbora, rekao da je to još jedna od neistina hrvatske predsednice.

- Dakle, nikakav trgovinski rat, pritisak na (predsednika Srbije Aleksandra) Vučića koji je lagao nas, baš me briga ako sam ja lagao njega, a nisam. To je bio pritisak da se zaustavi ta reka gde smo ljude transportovali u Mađarsku i Sloveniju. Prema tome, ponovo bih tako postupio da izbegnem da Hrvatska bude hot spot. To što su tada radili gospođa Kitarović, Hebrang, Karamarko je izdaja - rekao je Milanović.

Grabar Kitarović je na to rekla da je to Milanović namerno uradio jer toliki broj ljudi nije trebalo da uđe u Hrvatsku i optužila ga da je "spoljnu politiku spalio do temelja".

Ona je, govoreći o spoljnoj politici Hrvatske, rekla da je saradnja sa državama jugoistočne Evrope, od Srbije, BiH do svih ostalih, više nego poželjna.

KOLINDA VEĆ PROGLASILA POBEDU, A ONDA VELIČALA FRANJU TUĐMANA! Cirkus na završnom skupu pred drugi krug!


- Štaviše, ja želim da sve te države uđu u članstvo EU pod pretpostavkom da ispune sve kriterijume. I naravno da ćemo raditi na trgovinskoj razmeni. Međutim, gospodine Milanoviću, vi ste uspeli da nas posvađate sa svim susedima. Žilet-žica na granici sa Slovenijom, s Mađarskom. Posvađali ste se sa Vučićem. Tamo gde ja gradim, vi rušite - rekla je Grabar Kitarović.

Govoreći o aktuelnim dešavanjima u Crnoj Gori, Grabar Kitarović je rekla da je suvereno pravo te zemlje da donosi svoje zakone i da ne želi da komentariše, jer bi to bilo mešanje u unutrašnje stvari druge države, na šta joj je Milanović odgovorio da ima dvostruke kriterijume i da iza svega stoji zvanični Beograd.

- Iza ovog što se događa u Crnoj Gori stoji Beograd, čaršija. Svaki dan razgovaram s ljudima u Crnoj Gori - rekao je Milanović i dodao da smatra da sukob ne može eskalirati van Crne Gore.

Drugi krug predsedničkih izbora u Hrvatskoj održava se u nedelju, 5. januara.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
slađa

pre 4 godine

Kandidat za predsednika Hrvatske, Zoran Milanović je ekstremno iskompleksirana ličnost. Srbija ne daje pet para za ovo što on priča. Zapravo, što se tiče pristupanja EU, apsolutno se slaže sa predsednikom Francuske, Makronom. Ovo ne znači da nije zahvalna svima koji su je podržavali na evropskom putu, ali vreme je zaista da Brisel reši neke svoje prioritete, unutrašnje dileme, načine i metodologije proširenja. Jer kao što vidimo, u Crnoj Gori se ne eksplicitno nedemokratski način odnosi prema SPC i vernicima, do primene sile nad decom (nezakonita privođenja) i to se ne može tolerisati i posmatrati odvojeno od drugih tema i procesa.Nikakva beogradska čaršija ne stoji iza zahteva vernog naroda u Crnoj Gori, već jedina legitimna i kanonski priznata Srpska Pravoslavna Crkva i Mitropolija CP. A Srbija to podržava i poštuje.

MilosObilic1389

pre 4 godine

иза свега што се дешава у Хрватској стоји... - ГЛУПОСТ.... и ТУПАВОСТ надобудног председника....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija