• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/tanjug

06.01.2020

17:40

SVIMA JE JASAN MILOV POLITIČKI MANEVAR! Crkva Sveti Sava u Londonu pridružila se podršci Mitropoliji crnogorsko-primorskoj SPC

Balkan

SVIMA JE JASAN MILOV POLITIČKI MANEVAR! Crkva Sveti Sava u Londonu pridružila se podršci Mitropoliji crnogorsko-primorskoj SPC

Podeli vest

Pravoslavna crkva Sveti Sava u Londonu pridružila se podršci Mitropoliji crnogorsko-primorskoj SPC u Crnoj Gori u odbrani svetinja, a nakon usvajanja spornog Zakona o slobodi veroispovesti

U nedelju uveče peti dan za redom u tom hranu je služen moleban, a nakon svete liturgije organizovan je protestni skup ispred Ambasade Crne Gore u Londonu. Protojerej stavrofor Goran Spaić je tom prilikom izjavio da je reč o "mirni protestu protiv bezbožnih vlastodržaca".

- Ni za jednog dobronamernog čoveka nema nikakve dileme da je ovaj famozni bez-zakon crnogorske vlasti osmišljen i uperen direktno protiv jedne Crkve a to je Mitropolija crnogorsko-primorska i ostale eparhije Srpske pravoslavne crkve - rekao je.

ĆERAĆEMO SE JOŠ! Evo šta SPC može da uradi povodom sramnog Milovog zakona

Foto: www.mitropolija.com


Dodao je da je jasno da su se vlast i predsednik Milo Ðukanović odlučili na ovaj politički manevar protiv Pravoslavne crkve, najveće i najbrojnije verske zajednice u Crnoj Gori, svesni da duhovna kolevka crnogorske državnosti leži u Mitropoliji crnogorsko-primorskoj, kod kivota Svetog Petra Cetinjskog i Svetog Vasilija Ostroškog.

To je pravilo koje vredi i za današnju Crnu Goru nastalu na ruševinama komunističke Jugoslavije i koje nelagodom ispunjava vlastodršce. Cilj crnogorske vlasti je jasan, razvlastiti i poniziti jerarhiju i vernike Mitropolije crnogorsko-primorske proglasiti ih građanima drugog reda i remetilačkim snagama u Crnoj Gori - rekao je Spaić, saopšteno je iz londonske crkve Sveti Sava.
 

Sve o dešavanjima u Crnoj Gori pročitajte OVDE


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Српске светиње нису имовина баба твог... - Већ знамења, што нам даде на чување БОГ "...!!

dragan

pre 4 godine

..gospodo ,,novinari,,uzdrzite se makar u ovim praznickim danima od zapaljivih tekstova...ne bacajte kost medju narod

Dragi

pre 4 godine

A zašto tako Dragane? Dosta je bilo ćutanja...ako Milogorci hoće rat, imaće ga! Pa dobro reče predsednik...nije Srbije više džak za udaranje. Ako već moramo da trpimo Amerikance, Britance i Nemce, pa ne moramo i Milogorce. Dosta je bilo progona i terora u Crnoj Gori!

dragan

pre 4 godine

pa obilicu...sto ne odbrani srpske svetinje kad je bilo vreme kad ste nas iz kninske krajine ,,pustili niz vodu,,nista mislili na ovo danas...ipak nismo mi zaboravili 95.godinu.

dragan

pre 4 godine

pitanje za moderatora...kako to da je obilicev komentar postavljen kao odgovor na moj komentar ako je njegov komentar stigao 51 minutu prije moga????????????????????????????

Izbori 2024

Vesti

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE
Politika

Oglasio se PS SE - Evo kako se "peru" nakon SRAMNE ODLUKE

Parlamentarna Skupština Saveta Evrope (PSSE) saopštila je večeras da je usvojila preporuku da se tzv. Kosovu odobri da postane član Saveta Evrope (SE) i odlučila da prati ispunjavanje obimne liste obaveza za pristupanje, od kojih bi pitanje formiranja Zajednice srpskih opština (ZSO) trebalo da bude uključeno u buduće razmatranje Komiteta ministara SE o zahtevu tzv. Kosova za pristupanje SE kao post-pristupna obaveza.

16.04.2024

22:13

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE
Politika

Debata bila neravnopravna, SE se pretvara u političku organizaciju - Grubješić o sramnom glasanju PS SE

Stalna predstavnica Srbije pri Savetu Evrope Suzana Grubješić izjavila je večeras da je debata u Parlamentarnoj skupštini SE o prijemu tzv. Kosova bila neravnopravna i naglasila da su izveštaj i čitava sprovedena procedura bile protiv osnovnih principa, vrednosti i normi na kojima ta organizacija počiva, a koja se prema njenoj oceni, sve više pretvara u političku organizaciju.

16.04.2024

22:06

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija