• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

09.01.2020

08:07

BOŠNJACI NAJSTRAŠNIJE PRETE SRBIMA U BIH! Džaferović: Uhapsiti sve koji slave Dan Srpske, TO JE KRIVIČNO DELO

Balkan

BOŠNJACI NAJSTRAŠNIJE PRETE SRBIMA U BIH! Džaferović: Uhapsiti sve koji slave Dan Srpske, TO JE KRIVIČNO DELO

Podeli vest

Šefik Džaferović, bošnjački član Predsedništva BiH, tvrdi da je proslava 9. januara kao Dana Republike Srpske "neustavan čin i krivično delo" i poziva da se uhapse svi oni koji slave taj dan!

- Proslava 9. januara je krivično delo! To je datum od kada počinju genocid i masovna stradanja u BiH. Svi se moraju suočiti s ovim činjenicama. Pozivam institucije da rade svoj posao... - istakao je Džaferović, dodajući da "incidenti u Srebrenici i Višegradu pokazuju da institucije ne rade.

DODIK UOČI DANA RS: Prošli smo najteže dane, građani ponosni na stvaranje i postojanje Republike Srpske!

Branko Radun, analitičar
Sarajevo i Bošnjaci hoće da ukinu RS. Upravo na insistiranje Sarajeva Srpskoj su oduzete neke nadležnosti, a sad im smetaju praznici i simboli.

- Na Badnje veče Srebrenicom, ali i pored Memorijalnog centra u Potočarima, prošla je kolona uz glasne četničke pesme. Bilo je provokacija i u Višegradu, gde je održan defile Ravnogorskog pokreta, uz pucnje i četničke pesme. Ovo je krivično delo izazivanja verske mržnje i netrpeljivosti - ustvrdio je Džaferović.

Foto: printscreen Twitter

Milorad Dodik, srpski član Predsedništva BiH, na drugoj strani kaže da je RS država koja je stvorena sa težnjom da bude nezavisna, ali da je Dejtonski mirovni sporazum napravio drugi okvir.
- Pozivam na mir i saradnju, koji treba da obeleže vreme koje dolazi. Srpska namerava da vrati svoje ustavne pozicije i ona postoji zbog sebe, a ne da iritira druge - naglašava Dodik.

Politikolog Jelena Vukoičić, komentarišući ove navode, ocenjuje da to što je Ustavni sud BiH proglasio neustavnim 9. januar kao Dan RS nema nikakvu težinu jer taj sud nema legitimitet.
- On je tako koncipiran da su i Srbi i Hrvati uvek preglasani. Dan RS se već nekoliko godina proslavlja i zbog toga nikom ništa nije falilo. I neće - podvlači Vukoičićeva.
 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Bane

pre 4 godine

Ne lupetaj više. Već si, odavno, upoznao narod sa nedostatkom mozga.

MilosObilic1389

pre 4 godine

Кад год им нешто не одговара, сотонске слуге помињу "Сребреницу"....? Тај лажан и инсцениран "геноцид" од стране британске обавештајне службе, да би се НАТО умешао на страни Алије, и бомбардовао српске положаје и тако спречило да Младић и српска војска уђу у ... - Сарајево... Џаферовић и његове "подгузне мушице", неће се сетити нити: БРАТУНЦА, НИТИ СКЕЛАНА,нити села Кравице, где су побили све...Управо због српских ЖРТАВА и муслиманског геноцида у Братунцу, Скеланима и Кравици... данас МОРА да постоји ДАН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ... - као спомен на борбу Срба за опстанак на свом вековном огњишту, које су Џаферовић, и њему слични "пси рата" желели да затру...Зато нека живи ДАН РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ као спомен на све српске страдалнике, који су страдали у вери и борби за преживљавање српског народа у најтежежим историјским догађајима...

Marcco

pre 4 godine

U čemu je problem? Slave ljudi, na ovaj ili onaj način. Da nema ovih napada iz federacije i od strane tim muslimanskih članova predsedništva, ne bi se ni slavilo na način na koji se slavi... uz četničke pesme i sa ravnogorcima. Treba imati propriličan bolestan um pa zabranjivati srpske proslave dok istovremeno ne prođe ni nedelju dana tokom godine da Muslimani i Hrvati ne obeležavaju neke svoje praznike, obeležja i godišnjice, koji su obično anti srpski. A to što BiH nema ni jedan praznik koji može da se proslavlja od svih tri entiteta, krivo je Sarajevo.

zora

pre 4 godine

Zajebali vas Britanci sto se Srebrenice tice pa sad forsirate druge stvari.

laki

pre 4 godine

ovaj opet o genocidu. ceo cvet vec zna da je to nameštaljka muslimana i smeta. što pre shvati da svi znaju manje će da bude glup.

Ludilo

pre 4 godine

Muslimani u BiH ce vrlo brzo poceti skupo da placaju svoje zablude. Republika Srpska ce se prirodno spojiti sa Srbijom, budite sigurni u to. Za koju godinu Srbija postaje gigant, Ruski gasovod, trgovina u Evroaziji i Kineska slobodna zona u Srbiji ima za cilj podizanje Srbije do te mere da cemo imati opasnost da ce svi okolo trcati ovamo.Trenutno se u Srbiji postavlja infrastruktura za buduci razvoj. Madjari su prvi koji su shvatili sta se desava jos pre koju godinu i naravno ne izbijaju iz Srbije a `prijateljstvo` politicara cveta. Istina je da muslimanski deo BIH nije nikome interesantan za ulaganje osim ekstremistima za svoje baze. Realno, nikoga nije briga kako ce onaj narod tamo ziveti. Nece imati kud i vrlo brzo ce traziti pomoc od Srbije kao i svi ostali ali ce to biti pod drugacijim uslovima. Nemojte misliti da Nemci vole hrvate a Austrijanci slovence. Upravo je obrnuto. Republika Srpska ide sa Srbijom i niko nece smeti da ih pipne. Mogu da slave bez problema a svako nasilje muslimana samo ih priblizava Srbiji. Zna se ko stoji iza njih i iza Srbije. Svako ce proci onako kako je radio a najgore oni sto su mislili da ce biti nezavisni a da ce od Srbije uzimati sta im volja kao za vreme YU. Verovali ili ne oni i sada traze od nasih vlasti smatrajuci normalnim da ih pustimo da upravljaju nasom privredom kako bi uzimali pare od Evroazije a da nastave i dalje da rade protiv Srpskog naroda !?! Ne, nije uopste sala. Bili su u potpunom soku kada im je predoceno da od toga nema nista i da ce morati da idu tamo gde su i krenuli. Oni medjutim i dalje pritiskaju. Normalan covek to ne moze da razume.

srb

pre 4 godine

Dragi moji Bosnjaci,jucerasnji muslimani a prekojucerasnji poturice,izdajnici srbskog i hrvatskog naroda kojem pripadaste i koji evo uzurpirase vas stari srbskopoturski jezik i jos se time ponose,ukinite i jedne i druge kakva crna konstitutivnost mozda da objavimo rat novcima pa ili su oni nasi ili mi njihovi ili celom svetu jos bolje! Uostalom ko narod pita iseli ga u EU pa dovedi seike iz pustinje u zeleni bosnadistan!!!

hag

pre 4 godine

he he he Doći će vrijeme kada će zaista biti i istina ono što sada vesela sveska objavljuje ;) BiH je posljednje četničko uporište,nakon CG...a svaki terorizam,pa tako i četničko/pravoslavni,ne opstaje!

Neko

pre 4 godine

Pa ti bi prvi trebao biti uhapšen i osuđen kao genocidni ratni zločinac, koji je sarađivao sa iranskim mudžahedinima u zatiranju srbskog imena u srbskoj bosni i hercegovini!!! Zato ćuti jer bi mogao dobiti večnu značku na čelo!!!što će se i desiti, samo polako!

Srbin

pre 4 godine

Ajd ne s"eri Dzaferovicu. Ti ces jednom narodu da zabranis njegov üraznik. Tebe treba uhapsiti diktatoru.

Srbin

pre 4 godine

Dzaferovic bi gradjansku bosnu ali da samo oni komanduju. Idi budalo nikada vise sa vama bilo sta zajednicko. Vama vase a nama nase. Zivela Republika Srpska. Srecan ti Praznik Republiko!!!!

sara

pre 2 godine

Prodati srbine, zar ne vidiš da imaš srpsko prezime i da si poturčen srbin, pradedovi ti se prevrću u grob!!!!.

sara

pre 2 godine

Tražite komentare, ali osim jedan, dva, ne objavljujet ih!!!.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija