• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

09.01.2020

09:09

ZAGREB POD OPSADOM POLICIJE! Dolaze evropski zvaničnici, NA ULICAMA POLICAJCI SA ANTIDRON PUŠKAMA

Balkan

ZAGREB POD OPSADOM POLICIJE! Dolaze evropski zvaničnici, NA ULICAMA POLICAJCI SA ANTIDRON PUŠKAMA

Podeli vest

Zbog dolaska evropskih komesara u Zagreb i zvaničnog početka predsdedavanja Hrvatske Savetom EU, mere bezbednosti u prestonici Hrvatske podignute su na najviši nivo.

U Hrvatskoj se danas obeležava zvanični početak predsedavanja Hrvatske Savetom EU, a predsedavanje će biti otvoreno koncertom u Hrvatskom narodnom kazalištu.

Prema dostupnim podacima, za bezbednost tokom predsedavanja brinuće se nekoliko stotina pripadnika policije, a pripadnici Uprave za posebne poslove bezbednosti pripremali su se nekoliko meseci na poligonu kod Vrbovca za poslove obezbeđenja visokih funkcionera koji će sledećih šest meseci proći kroz Hrvatsku, piše Jutarnji list.

Duž puteva kojima će prolaziti kolone vozila sa evropskim funkcionerima, variće se šahtovi, a na lokacijama sastanaka ponovo će biti policajci sa antidron puškama.

Foto: beta/z.kuhtic

 



Zagrebačka policija u sredu je upozorila građane Zagreba da se danas i sutra do 16 sati očekuju manje gužve i povremeni zastoji u saobraćaju.

Svečano otvaranje predsedavanja uveličaće svih 27 komesara Europske komisije predvođeni predsednicom EK Ursulom fon der Lajen.

Za visoke zvaničnike na aerodromu je predviđen i poseban prolaz radi obavljanja policijskih i carinskih poslova, a jedan je VIP salon uređen i na terminalu generalne avijacije za putnike koji će tokom predsedavanja u Zagreb dolaziti privatnim avionima.

Kako se navodi, zvaničnici će biti raspoređeni u tri zagrebačka hotela Westin, Sheraton i Hilton.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona
Politika

"Srpska ekonomija raste!" Moćna poruka ministra Siniše Malog iz Vašingtona

Potpredsednik vlade i ministar finansija Siniša Mali izjavio je danas u Vašingtonu da je imao odličan sastanak sa predstavnicima Konstituence u MMF koju predvodi Švajcarska i istakao da srpska ekonomija raste i da se očekuje da privredni rast Srbije u prvom kvartalu bude 4,3 ili 4,4 odsto, kao i da javni dug naše zemlje trenutno iznosi 47,6 odsto BDP-a.

18.04.2024

17:03

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija