• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: nvoosti.rs

11.01.2020

08:54

USTAŠE HOĆE DA OBRIŠEMO PROŠLOST I ZABORAVIMO JASENOVAC, JAME, "OLUJU"...! Došli na čelo EU, pa odmah pokazali PRAVO LICE!

Balkan

USTAŠE HOĆE DA OBRIŠEMO PROŠLOST I ZABORAVIMO JASENOVAC, JAME, "OLUJU"...! Došli na čelo EU, pa odmah pokazali PRAVO LICE!

Podeli vest

Ako želi da napreduje u procesu pridruživanja EU, Srbija će morati da raskrsti sa svojom prošlošću, zahtev je koji je zvanični Zagreb ugradio u svoj program predsedavanja EU, koje je Hrvatska i formalno započela

U tom dokumentu, u delu koji se odnosi na proširenje, između ostalog, naglašava se da je važno poštovanje ljudskih prava i osnovnih sloboda, kao i vladavine prava, doprinos regionalnoj saradnji i razvoj dobrosusedskih odnosa. Ovo poslednje uključuje prevladavanje nasleđa prošlosti, istinsko pomirenje, i rešavanje otvorenih pitanja.

TITOVA UNUKA BRUTALNO OPISALA HRVATSKU! Kad bi moj deda bio živ, UČINIO BI SAMO JEDNO

Zagreb se "na papiru" založio za otvaranje pregovora sa Albanijom i Severnom Makedonijom i najavio da će podsticati i napredak Srbije i Crne Gore, ali uz puno ispunjavanje postavljenih kriterijuma, pišu Novosti.

Foto: Public

Očekuje se da će Hrvatska, posebno sada kada predsedava EU, u svim telima Unije, a naročito u onim koji odlučuju o otvaranju novih poglavlja, insistirati na dugačkoj listi pitanja koja su njoj bitna: od rešavanja sudbine nestalih, pitanja arhiva, granice, sukcesije, imovine bivše SFRJ, položaja njihove manjine u Srbiji, do suočavanja s prošlošću, pišu Novosti.

OMILJENI TUĐMANOV NOVINAR PREDLOŽEN ZA HRVATSKOG AMBASADORA U BEOGRADU! Ko je Hido Biščević, čovek koga je bivši hrvatski predsednik pitao pred smrt: KOME DA OSTAVIM HRVATSKU?!

Inače, Hrvatska je proširenje EU zvanično unela u prioritete svog predsedavanja, u okviru tzv. četvrtog stuba, koji se odnosi na "Uticajnu Evropu". U ovom delu programa stoji i da se verodostojnost u međunarodnim odnosima odražava kroz odgovoran pristup prema neposrednom okruženju na Zapadnom Balkanu.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
SS

pre 4 godine

Pa mi kakvi smo,ispoštovat će mo ustaše i to me ne bi iznenadilo jer mi smo i dalje jedine budale koje podržavamo bratstvo i jedinstvo,a što se tiče EU,kad dođe red na naš ulazak u nju za nekih 10-20 godina mislim da će se sama EU do tada raspasti.

Ana

pre 4 godine

Pa dok oni predsedavaju ne moramo ni da napredujemo. I onako su rekli da za nas u skorije vreme nema mesta

zormi65

pre 4 godine

Kao da njih neko nešto pita u vezi proširenja?

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa
Društvo

Primenjene umetnosti važan deo projekta izgradnje beogradskog metroa

Sporazum o saradnji za aktivno uključenje studenata i nastavnog osoblja u projekat izgradnje beogradskog metroa potpisali su juče dekan Fakulteta primenjenih umetnosti prof. Goran Čpajak i direktor JKP „Beogradski metro i voz” Andreja Mladenović. Ovim preduzeće dodatno razvija saradnju sa fakultetima u cilju unapređenja struke, inovacija i tehnološkog razvoja i, od ustanova iz prvenstveno tehničke struke, proširuje je i na fakultete iz oblasti društveno-humanističkih nauka.

17.04.2024

22:23

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija