• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: srbijadanas.com

22.01.2020

10:44

VI STE DEBILI KLASIČNI! Nastavnica poludela na svoje đake, kada se pojavio snimak, društvene mreže se usijale! (VIDEO)

Balkan

VI STE DEBILI KLASIČNI! Nastavnica poludela na svoje đake, kada se pojavio snimak, društvene mreže se usijale! (VIDEO)

Podeli vest

Dok je jedni žestoko napadaju, drugi je maksimalno podržavaju

Nakon što se na internetu pojavio snimak nastavnice iz Crne Gore, koja po mnogima na nesvakidašnji i grub način razgovara sa učenicima na času, društvene mreže su se usijale. Dok je jedni podržavaju, drugi su napisali kako jedan prosvetni radnik nikako ne sme ovako da razgovara sa decom, sve čak i da je istina na njenoj strani.

Nastavnica u jednoj crnogorskoj srednjoj školi postala je hit na društvenim mrežama nakon što je Fejsbuk stranica Podgorički vremeplov objavila snimak jednog od njenih učenika. Neimenovana nastavnica negodovala je jer se učenici nisu posvetili učenju te su očekivali da im pokloni dvojku.

- Znaš kada nešto ponavljaš šablonski... i vi izgubljeni... Nema crnje generacije od vas, vi ste debili klasični. Da vam moram poklanjati dvojke za ništa - govorila je razočarana nastavnica.

U komentarima je otkriveno da je reč o nastavnici u Ekonomskoj školi u Podgorici, a njene reči naišle su na podršku.

- Žena koja mi je ostala u izuzetno lepom sećanju. Neka se stidi taj koji je ovo snimao, pogotovo što je to uradio kod nje koja je prema svima korektna, a s druge strane neposredna i sve sto kaže je u nekom šaljivom tonu i više iskarikirano, bez zle namere. Mi smo od nje dobijali čak i razne nadimke, ali ona je za nas ostala "carica" - napisala je jedna bivša učenica.

- Najveća svih vremena profesorica i najvoljenija od strane đaka i veliki čovek - dodao je bivši učenik.

Neki se, međutim, nimalo ne slažu s onim što su čuli.

- Jadan li je ovaj prosvetni radnik! Pa njen posao je da ih zainteresuje i nauči! Nisu deca kriva, već profesori i zastareli školski sistem! Deca kao deca iskorišćavanju nezainteresiranost i apatiju države, nastavnika i roditelja - komentarisala je jedna žena.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
VamTam

pre 4 godine

Ne može nastavnik da zainteresuje malog debila kog roditelji nisu ustrojili i objasnili da škola nije uvek FUN, ali da je obaveza djaka da poštuje nastavnika jer će tako i dobiti poštovanje.

Profesor

pre 4 godine

"... deca iskorišćavanju nezainteresiranost i apatiju države, nastavnika i roditelja ...". Krenimo od roditelja. Cemu su oni posveceni? Sebi, novcu? Gde su deca? Deci u skoli profesor, nastavnik, ne sme nista da kaza. U zadnjih, recimo 10 - 15 godina da li se deci ili profesorima desavalo da budu izlozeni nekom maltretiranju, pretnjama, pa i fizickim nasrtajima. Deca od kuce u skolu donose domace, kucno vaspitanje, paznju na casu, marljivost u radu. Profesor ih ne moze tome uciti. Profesori ihm mogu objasniti teoreme, gramatiku, ispricati istoriju, geografiju, biologiju,... za to su kvalifikovani, a deci, djacima ostaje da to kod kuce citaju, citaju dok ne zapamte. Repetitio est mater studiorum. Ne mogu profesori da pamte umesto djaka. Oni su svoje izucili i mogu da prenesu i objasne.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)
Live TV

Zelenski postao meta Rusije? Sledi osveta Moskve za teroristički napad! (VIDEO)

Šefovi Službe bezbednosti, Glavne obaveštajne uprave Ukrajine i predsednik Volodimir Zelenski biće eliminisani raketnim udarima, avionima ili specijalnim snagama Oružanih snaga Rusije. Prema navodima, doneta je odluka da se eliminiše jedan broj vojno-političkih lidera Ukrajine visokopreciznim, bespilotnim sredstvima ili dejstvima specijalnih snaga ruske vojske. Da li je ovakava scenario moguć i šta bi on doneo svetu, u "Info jutru" govorio je reditelj Ljubiša Ristić.

28.03.2024

13:31

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!
Fudbal

Šta čeka "orlove" do juna? Tadić juri trofeje, Gudelj traži formu, a Mitar dominira!

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je dve prijateljske utakmice u martu, sa polovičnim uspehom. Poraz od Rusije (4:0) još jednom je pokazao brojne nedostatke u igri "orlova", dok trijumf nad Kiprom (1:0) nikoga nije ubedio da su puleni Dragana Stojkovića kadri za velika dela i uspeh na predstojećem Evropskom prvenstvu. Pre toga, ostalo je da se završi klupska sezona u šampionatima širom Evrope i sveta gde nastupaju naši igrači.

28.03.2024

16:03

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija