• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B92.net

24.01.2020

22:36

OPAKI VIRUS SVE BLIŽE SRBIJI, U GRČKOJ KOSI - NE POMAŽU VAKCINE, ZARAŽEN I PREDSEDNIK! Čak 13 smrtnih slučajeva ZA SAMO NEKOLIKO NEDELJA!

Balkan

OPAKI VIRUS SVE BLIŽE SRBIJI, U GRČKOJ KOSI - NE POMAŽU VAKCINE, ZARAŽEN I PREDSEDNIK! Čak 13 smrtnih slučajeva ZA SAMO NEKOLIKO NEDELJA!

Podeli vest

U Grčkoj je registrovan nagli porast broja teških slučajeva obolevanja od gripa i umiranja od te bolesti. Po Nacionalnoj organizaciji za javno zdravstvo (EHOD), od oktobra do prošle nedelje prijavljeno je 59 teških slučajeva gripa, od kojih je 50 lečeno na odeljenjima intenzivne nege

Samo prošle nedelje 27 od 50 slučajeva primljeno je na intenzivnu negu.

Ukazuje se da se 42,4 odsto pacijenata u odeljenjima intenzivne nege razbolelo iako su bili blagovremeno vakcinisani protiv gripa.

U Grčkoj je ukupno prijavljeno 13 smrtnih slučajeva od komplikacija te bolesti, od čega je sedam bilo na odeljenjima intenzivne nege.

Takođe je povećan broj poseta lekarima pacijenata sa simptomima gripa: sa oko četiri odsto od ukupnog broja početkom ovog meseca, na šest odsto u drugoj nedelji januara.

Od ukupno 205 kliničkih uzoraka koje su bolnice poslale nadležnim laboratorijama prošle nedelje, 39 odsto je bilo pozitivno na viruse gripa.

SRBIJO, OPREZ! SAD POSTAJE PREOZBILJNO - SMRTONOSNI KORONAVIRUS STIGAO U EVROPU! Francuska potvrdila da ima obolelih!

Većina virusa gripa je bila "tipa A", a preovlađuju "podtipovi A (H1N1)" i "A (H3N2)".

Ministarstvo zdravlja je izdalo cirkular sa uputstvima o merama predostrožnosti za sprečavanje širenja gripa u školama, počev od toga da oboleli đaci i nastavnici ne izlaze iz kuće sve dok im ne prodje povišena temperatura, i bar još 24 sata pošto im više ne budu bili potrebni antipiretici.

Školama je preporučen detaljan niz higijenskih mera.

Zaražen i predsednik

Ministarstvo zdravlja će u školama podeliti uputstva o preventivnim merama da bi se sprečilo širenje virusa u učionicama.

PUTINA SU U JERUSALIMU SLUŠALI BEZ REČI, NIJE PROPUSTIO NI DA POMENE STRADANJE SRBA I SLOVENA... Kada je govorio ono što Crvena Armija zatekla u Aušvicu VLADAO JE "MUK I NEVERICA"!

Istovremeno, grčka agencija ANA je objavila da je predsednik Pavlopulos primljen u bolnicu sa simptomima virusne infekcije.

Bolnički izvori navode da će on ostati tokom noći u bolnici i da će mu tom prilikom biti obavljen i redovan godišnji pregled.

Iz Predsedništva je prethodno objavljeno da je Pavlopulos otkazao sve za danas planirane sastanke.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija