• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/novosti.rs

29.01.2020

09:40

ZA SOLANU JE OSTROG ŠTAB TERORISTA! Sramni antisrpski izveštaj NATO stručnjaka!

Balkan

ZA SOLANU JE OSTROG ŠTAB TERORISTA! Sramni antisrpski izveštaj NATO stručnjaka!

Podeli vest

Evropski savet za spoljne poslove, čiji su članovi Havijer Solana, Bernar Kušner, Marti Ahtisari, Karl Bilt i Džordž Soroš - ljudi koji su se otvoreno izjašnjavali kao protivnici Srba, aminovali su udar predsednika Crne Gore Mila Đukanovića na svetinje Srpske pravoslavne crkve

U izveštaju Evropskog saveta "Moć perspektive - zašto je članstvo u EU i dalje važno na zapadnom Balkanu?", koji je objavljen 7. januara, na pravoslavni Božić, navodi se da SPC ima veliki uticaj u Crnoj Gori i na Kosovu i Metohiji.

Stručnjaci za Balkan "primećuju" da SPC ima nacionalističke i kontroverzne poglede, da poriče srpske ratne zločine, negira LGBT prava i ravnopravnost polova, NATO zove četvrtim Rajhom, u jakim je vezama sa Rusijom, a neprijateljski nastrojena prema Zapadu.

- SPC nije registrovana u Crnoj Gori, ne plaća porez i vlasti ne znaju koliko sveštenika aktivno služi. Zakon o slobodi veroispovesti neće isterati SPC iz Crne Gore, ali će vlast uzimanjem svetinja umanjiti uticaj SPC i ostvariti kontrolu koja joj je neophodna - piše u dokumentu, koji je ujedno i predlog EU da podrži Podgoricu.

Inače, Srbi pamte Solanu kao bivšeg generalnog sekretara NATO koji je potpisao naredbu o bombardovanju Savezne Republike Jugoslavije 1999. godine, Kušnera kao nekoga ko je znao za sve zločine nad Srbima, pa i trgovinu organima u takozvanoj žutoj kući, ali je to negirao, a Ahtisarija kao otvorenog lobistu za nezavisnost lažne države Kosovo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
laki

pre 4 godine

Solana, priznate koliko ste novaca uzeli da srbiji uradite ovo ste ste uradili i koliko i od koga uzimate mito da objavljujete ovakve mazi i bljuvotine u vezi ostroga. Smradino crni vec jednom sa svim svojim mrziteljima srba i srbije.

AMatić

pre 4 godine

Sollana je đubre koga ni španci ne vole. Sad lupa da se opet vratio na scenu, neka pokaže m*da i proba u Španiju da oduzme crkvenu imovinu. Lopov i kriminalac kao i Milo Đ.

Mito

pre 4 godine

Ova bruka od čoveka koja je umesto Klintona naredila napad na SRJ, iako je zbog nepoštovanja odluke SB UN po međunarodnom ratnom pravu načinio RATNI ZLOČIN. Ko ne veruje neka proveri odluke Nirbeškog procesa i sve Ženevske konvencije sa prilozima. S poštovanjem

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija