• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

31.01.2020

10:28

PATRIJARH ODGOVORIO ĐUKANOVIĆU! Neka pita narod koji se probudio i podigao, ne može se igrati svetinjama!

Balkan

PATRIJARH ODGOVORIO ĐUKANOVIĆU! Neka pita narod koji se probudio i podigao, ne može se igrati svetinjama!

Podeli vest

Patrijarh Irinej poručio je povodom tenzija u Crnoj Gori zbog spornog Zakona o slobodi veroispovesti da bi "trebalo činiti sve da se stvari u Crnoj Gori stišavaju"

"Neka bude sve to mirno, trebalo bi učiniti sve da se stvari stišavaju, ako je moguće. Nadamo se da će na kraju krajeva razum progovoriti i pobediti", naveo je patrijarh za Kurir posle sednice Sinoda SPC u četvrtak na kojoj je odlučeno da se pokrene inicijativa pred crnogorskim Ustavnim sudom zbog Zakona o slobodi veroispovesti.

Srpski patrijarh, kako navodi Kurir, rekao je da srpska crkva nema ništa protiv postojanja Crne Gore, kao ni Srbi.

"Crna Gora je bila država pa neka i sada bude, ali ne mozemo tako da se igramo svetinjama, pa da proglašavaju da je država bila vlasnik tih dobara i manastira, to je van pameti, ali i laž", rekao je Irinej.

Srpski patrijarh je komentarisao i izjavu crnogorskog predsednika Mila Ðukanovića da "Srbija nameće srpstvo izvan svojih granica" i njegovo pitanje kako se onda oseća 45 odsto građana koji se osećaju kao Crnogorci.

"Treba Ðukanovića pitati na osnovu čega to priča. To je njegov problem kako se oseća, mora da zapita sebe zašto se tako oseća i zašto je doveo do toga da se tako oseća. Treba da pita narod koji se probudio i koji se digao", ukazao je Irinej.

Poglavar SPC se osvrnuo i na reči predsednika Srbije Aleksandra Vučića da će pokušati da dele srpski narod, te da Srbi moraju da se drže zajedno.

"Zasigurno je tako, potpuno se slažem s Vučićem", zaključio je Irinej.
 

Sve o događajim u Crnoj Gori čitajte OVDE.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
MilosObilic1389

pre 4 godine

Зашто Антихриста призиваш памети...? Позови га да се врати БОЖИЈЕМ СТАДУ, да се покаје и ЗАТРАЖИ ОПРОСТ ВЕЛИКИХ ГРЕХОВА које има на души, почев од убиства новинара Душка...!

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija