• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: in4s.net

03.02.2020

12:45

MILOV DVORSKI PISAC POZIVA DRŽAVU DA UDARI NA SRBE! Оvo dukljansko škrabalo je litije uporedio sa ISLAMSKOM REVOLUCIJOM?! A kriv mu je i Informer!

Balkan

MILOV DVORSKI PISAC POZIVA DRŽAVU DA UDARI NA SRBE! Оvo dukljansko škrabalo je litije uporedio sa ISLAMSKOM REVOLUCIJOM?! A kriv mu je i Informer!

Podeli vest

Dukljanski pisac Milorad Popović je to rekao u intervjuu za "Dane“ koji je vodila Tamara Nikčević, a prenela je Antena M Darka Šukovića. Sve troje važe za osobe iz šireg ili užeg kruga predsednika Crne Gore Mila Đukanovića

- Mislim da je vreme da država Crna Gora direktnije reaguje na litije - poručio je pisac i dobitnik najvećih državnih nagrada Milorad Popović.

Popović je to kazao u intervjuu za „Dane“ koji je vodila Tamara Nikčević, a prenela je Antena M Darka Šukovića. Sve troje važe za osobe iz šireg ili užeg kruga predsednika Crne Gore Mila Đukanovića.

- Reakcija Cetinjana na najavu litije SPC-a pokazuje da su moleban revolucionari hrabri samo ako im se ne suprotstavite; pokažete li im otpor, postaju disciplinovani i kooperativni - navodi Popović.

BOSONOGI HEROJ ODBRANE SVETINJA! Ono što je Dragan iz Kozica učinio da bi došao na litiju u Pljevlja, ne bi mogao svako!

U tekstu se Cetinje naziva jedinom “slobodnom teritorijom” u Crnoj Gori.

- Navodno protestujući protiv nedavno usvojenog Zakona o slobodi veroispovijesti, SPC je po crnogorskim gradovima nedavno započela ‘moleban revoluciju’, čiji su politički ciljevi otvoreno anticrnogorski, identični onim iz vremena ‘događanja naroda’ i ‘antibirokratske revolucije’. Meta SPC nije Zakon; meta im je država Crna Gora - kaže Popović.

Navodi da protesti nisu protiv Zakona jer crkvi, kako kaže, niko ne otima imovinu, već mitropolit Amfilohije pokušava da zadrži monopol nad crnogorskim crkvama. On je proteste uporedio sa Islamskom revolucijom (?!).

- Reč je o pokušaju uspostavljanja hibridne teokratije, u kojoj imate vrhovnog poglavara, neprikosnovenog autoriteta kako u verskom, tako i u političkom, moralnom i svakom drugom smislu.

(VIDEO/FOTO) SKUPILI SU SE KUČI, PIPERI, BJELOPAVLIĆI... PODGORICA SIJA, U ODBRANU SVETINJA USTALO ČAK 250.000 HILJADA VERNIKA!

Na pitanje kako tumači to što su vernici spremni da svetinje brane svojim životima, Popović je odgovorio:

- Kao glupost. Šetnje će trajati dok se šetači ne umore. Usput će pokušati da izazovu incident kako bi silom srušili vlast. Jer litije su, u to nema sumnje, priprema za nasilje.

Na pitanje odakle toliki broj ljudi na ulicama, Popović kaže da se radi o manipulaciji koju gledamo još od devedesetih godina.

Foto: Informer.rs

- Naslovne strane beogradskih kontrolisanih tabloida možda menjaju urednike, ali ne i uređivačku politiku. Brutalne laži što su ih nekada širile Politika, Ekspres politika i Večernje novosti, uperene protiv crnogorskog komunističkog rukovodstva – ono je nakon toga srušeno sa vlasti, a Crna Gora gurnuta u sramni rat za ostvarenje velikosrpskih interesa – danas šire Informer, Pink, Milomir Marić, Politika, Večernje novosti Milorada Vučelića - istakao je Popović.

On tvrdi da SPC u Crnoj Gori tvrdi da su Ostrog i Cetinjski manastir vlasništvo Srbije, i da ako je tako onda Crne Gore nema.

- Zašto Srbiji ne prepisati i Biljardu, rezidenciju Petra II Petrovića Njegoša? Ili Dvor kralja Nikole? Ili Oktoih Crnojevića? Ako je već Srbija mogući vlasnik svega što sam naveo, zašto u jednom momentu Beograd od Podgorice ne bi tražio da mu prepiše i Aerodrome Crne Gore, Luku Bar ili crnogorsko more i obalu? Tu politiku SPC danas brani.

Sve o dešavanjima u Crnoj Gori pročitajte OVDE.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Veljko

pre 4 godine

A da se ovo lepo resi, neka Milo lepo zamrzne zakon i neka se raspise referendum , pa neka narod CG odluci ho fe li taj zakon ili ne

Mili

pre 4 godine

Zakon je donesn i potvrđen u Strazburu pa sada vi možete kukat dok ste živi. Pa baš su ortodoksni džihadisi pa imaju čak i Nebesku Srbiju ali eto na žalost bez 72 device i bez 72 đojlena?

Pera kojot genije

pre 4 godine

Ti ocigledno sa poznavanjem prava nemas nista, jer ono na cega se odnosi donesena odluka suda u Srtazburu se od crnogorske vlasti kroz medije koje ona kontrolise krajnje pogresno tumaci.

MilosObilic1389

pre 4 godine

Треба да разликујете: ДВОРСКУ БУДАЛУ од... - "Дворског писца"...

Bane

pre 4 godine

Debilčino milova (malo - naravno), Srbija je osle zemljotresa izgradila Crnu Goru. Shodno tome i jeste sve srpsko. A, milogora možda pripada šljamu kao što si ti.

bubasvaba

pre 4 godine

Dok zakon nije bio nije bilo ni litija i molebana pa zato gospodo povucite zakon i samim tim ste povukli narod sa ulice. Ali to je isto kao kad kazes lopovu vrati to sto si ukrao sam bez da te neko hapsi i osudjuje.

Masa

pre 4 godine

-Sto da ne? Toliko godina su Srbi iz Srbije od svojih plata odvajali ZA NERAZVIJENU CRNU GORU! Vi gospodo crnogorci (namerno malo slovo) ste za to vreme plandovali i izigravali SRPSKE PLEMICE. Doslo v reme da se vrate dugovi!? Ha! Ha!

stolisnik

pre 4 godine

Napisali ste..."dvorski pisac"?Proverite da se ne radi o dvorskoj ludi,možda imate pogrešan izvor informacija!?

Maxmen

pre 4 godine

Ma pljujte vi bivsa braco srbe koji su ostali srbi. Pricajte sta god vam volja protiv srba,oni vas nece mrziti jer znaju da ste dio njih,a sto ste promjenili vjeru i naciju a niste jezik niste vi krivi nego vasi djedovi i pradjedovi. Mrznja se radja u podsvjesti ,kad se sudare ono sto si bio i ono sto si sad. Ma gospodo moja,radite vi svoj posao a sve ce doci i proci,vole vas i volice vas vasa braca srbi,jer srbi ne mrze.

Frano franic

pre 4 godine

Srbi du u Srbiji. U C.Gori su Crnogorci, a u Hrvatskoj pravoslavni Hrvati.

Igor

pre 4 godine

Visoko obrazovan knjizevnik nema sta.Nikcevicka proteklih 25 godina zivjela u bgd.Zabranu ulaska u RS udariti.

Dana

pre 4 godine

Carinarnici Srbije zabelezite mu lik i non grata za ovog kojem je cela odbina u BG. Nemoj da si nam se slucajno dovuko u Srbju. Evo godinama vam cuvamo Marovica koji je sve dao da CG ode od Srbije

Dobrivoje

pre 4 godine

A,baš bih voleo da ga vidim u Beogradu....Fin neki lik....

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija