• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: novosti.rs

09.02.2020

18:16

(VIDEO) KOLONA DUGA DVA KILOMETRA U BERANAMA! Episkop Joankije dočekao vernike: DOBRO DOŠLI JUNACI!

Balkan

(VIDEO) KOLONA DUGA DVA KILOMETRA U BERANAMA! Episkop Joankije dočekao vernike: DOBRO DOŠLI JUNACI!

Podeli vest

Kolona građana u Beranama bila je duža od dva kilometra. Dok je njeno čelo bilo u porti manastira, poslednji redovi ljudi još su bili na kružnom toku na autobuskoj stanici

U Beranama nije bilo građana Andrijevice, Velike, Murine, Plava i Gusinja, koji su imali litiju od Andrijevce do crkve Svete Petke na Murini.Tu je građane, koji su se u kolonama kao i svaki brižan domaćin.

U Beranama još jedna veličanstvena i rekordna litija u kojoj je oboren rekord od pre nedelju dana. Juče je naime, iz raznih pravaca opštine Berane na krstonosni hod stiglo oko 30.000 građana!
Pored Beranaca biili su tu i građani Gornjih sela, oni sa područja Police, a u posebnim litijama stizali su i Beranselci, Kaludrani, i meštani nekolkko prigradskih naselja.

 

 

Vasojevići i njihove komšije i prijatelji, ponovo su, ovoga puta najsnažniije poslali poruku crnogorskom režimu-ne mirimo se sa diskriminatorskim Zakonom o slobdi veroispovest, kojim se atakuje na SPC, njene svetinje i veru pravoslavnu, ali koji, konačno nije dobar ni po pripadnike i svetinje drugih religija u Crnoj Gori, bez obzira što to neki ne žele da vide.

Litije su se slivale na ogromni plato pred Autobsukom stanicom i zgradom centra bezbednosti Berane, čiji pripadnici su i juče izuzetno profesionalno obavljali svoj deo posla.

Na kružnom toku građane je dočekao, kao i svaki brižni domaćin episkop budimljansko-nikšićki Joankije.

DIGLA SE I HERCEGOVINA! Ka Trebinju ide litija duga 30 kilometara, podrška iz rodnog sela Svetog Vasilija (VIDEO)

-Dobro došli junaci moji. Jeste li umorni. Vidim osmehe na vašim licima. Tako i treba, mi se borimo za pravdu, za svetinje naše, zborio je vladika dok su se na plato slivale tri litije i u njima desetine hiljada građana i vernika.

Koliko ti imaš godina junače, obratio se vladika mališanu koji mu je celivao ruku.

-Četiri- odgovorio je dečak.

- Zdrav mi i živ bio , pomilovao je episkop Joanikija dete koje je sa braćom i sestrama u pratnji roditelja došlo na litiju. Potom je krenla kolona duga duža od dva i po kilometra!

 

 


Na hiljade građana svedoci su tome, da je čelo kolone uveliko bilo u porti manastira, dok je nekoliko hiljada građana još uvek čekalo na kružnom toku da krene prema katedralnom manastiru Eparhije budimljansko-nikšićke, Đurđevi stupovi, zadužbinom velikog župana Prvoslava Nemanjića starom 806 godina.
 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!
Fudbal

FSS se hitno oglasio: Gudelj nije otpisan za EP!

Fudbalski savez Srbije objavio je na svom sajtu da je defanzivac Sevilje Nemanja Gudelj juče imao operaciju kolena, koja je prošla dobro i da postoji mogućnost da ipak bude deo tima na Evropskom prvenstvu u Nemačkoj! Osim toga, saopšteno je da će selektor A reprezentacije Dragan Stojković Piksi u subotu nakon utakmice Juventus - Milan održati sastanak sa fudbalerima ta dva tima Dušanom Vlahovićem, Filipom Kostićem, Lukom Jovićem i Jan Karlom Simićem!

25.04.2024

13:08

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija