• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

12.02.2020

23:40

TEMPIRANA BOMBA! Na Balkanu 1.200 povratnika Islamske države!

Balkan

TEMPIRANA BOMBA! Na Balkanu 1.200 povratnika Islamske države!

Podeli vest

Ukupan broj boraca takozvane "Islamske države" koji su poreklom sa zapadnog Balkana je veći od 1.200, od čega je njih 350 iz BiH, navodi se u procenama bezbednosnih službi iz BiH

Prema toj dokumentaciji, najviše boraca ID je sa KiM - 403, zatim sledi BiH sa 350, pa Albanija sa 180 do 200 i Severna Makedonija sa 156 boraca, prenosi portal banjaluka.net.

- Šta znači povratak tih terorista na Balkan, šta će to značiti i koliki je to stvarni problem znaće se vrlo brzo, nakon što povratnici izdrže svoje simbolične kazne za učešće u borbama na strani takozvane Islamske države i Al Kaide u Siriji i Iraku - navodi se u ovoj dokumentaciji.

SKUPŠTINA ĆE BRANITI POZICIJU REPUBLIKE SRPSKE! Željka Cvijanović: BOŠNJAČKI POLITIČARI UPORNO URUŠAVAJU BILO KAKAV DOGOVOR!

Kako se navodi, za domaće pravosuđe problem je što nema konkretnih dokaza da su činili zločine i učestvovali u streljanju, ubijanju ili dekapitaciji zarobljenika, a bezbednosne službe upozoravaju da će oni u relativno kratkom periodu formalno-pravno biti slobodni građani, koji se sigurno neće odreći svoje radikalne verske i terorističke ideologije.

Pored toga, u ovoj dokumentaciji se još navodi i da zapadni Balkan ima i problem vezan za ekonomsku infiltraciju Turske i Katara u Albaniji, Severnoj Makedoniji, Kosovu i BiH, što znači infiltraciju koja ide na ruku ideološkoj infiltraciji vezanoj za Muslimansko bratstvo, navodi portal.

Dodaje se da tu indoktrinaciju sprovode različite islamske NVO koje imaju za cilj da izdominiraju islamom na Balkanu i koje će sigurno, piše u dokumentima, ostvariti kontakt sa povratnicima iz Sirije i Iraka i nastaviti rad sa njima kao humanitarne organizacije.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
mik

pre 4 godine

Pa bolje napisite da su to albanci iz makedonije ,siptari sa kosova,i siptari iz albanije albanci....sto govori da su to radikalni islamisti ciji je zadatak da pokrenu sukobe na teritoriji makedonije grcke i kosova....

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?
Live TV

Prsti su na crvenom dugmetu! Jesmo li umalo izbegli nuklearni rat?

Šta se zaista desilo 14. aprila? Odgovor Izraela na napad Irana je pomalo čudan. Navodno Iran je pokušao nuklearni napad na Izrael. Na ovu temu u "Info danu" govorio je Nikola Vrzić, glavni urednik portala RT. Uživo u program javio se pilot Stevan Ignjatović koji je detaljnije govorio o avionima koji su sposobni da nose nuklearne bombe.

23.04.2024

16:13

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)
Live TV

Na Kosovu se ide na satanizovanje Srba i vraćanje u prošlost! Referendum nije ispunio svoju svrhu, rešenje je Zajednica srpskih opština! (VIDEO)

Život pod terorom Aljbina Kurtija na Kosovu i Metohiji još uvek predstavlja ogroman problem za Srbe koji tamo žive, a Zapad, sa svojim licemernim ponašanjem i dvostrukim aršinima, ne doprinosi rešavanju situacije. Na ovu temu u "Info jutru" televizije Informer govorio je predsednik Društva lobista Srbije Nenad Vuković.

23.04.2024

12:40

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija