• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.02.2020

11:24

PLENKI UZDIŠE, KOLINDA ZGROŽENA, NA DRUŠTVENIM MREŽAMA HAOS! Hrvati besni na Josipu Lisac zbog šokantnog izvođenja himne na Milanovićevoj inauguraciji! (VIDEO)

Balkan

PLENKI UZDIŠE, KOLINDA ZGROŽENA, NA DRUŠTVENIM MREŽAMA HAOS! Hrvati besni na Josipu Lisac zbog šokantnog izvođenja himne na Milanovićevoj inauguraciji! (VIDEO)

Podeli vest

Inauguracija predsednika Zorana Milanovića juče je bila glavna vest u regionu, a kako se čini, slavu mu je ipak ukrala Josipa Lisac i njeno neobično izvođenje hrvatske himne

Jedna od najvećih muzičkih diva stare Jugoslavije Josipa Lisac juče je nastupila na inauguraciji Zorana Milanovića. Josipa je pred okupljenima na Pantovčaku uz klavirsku pratnju Zvjezdana Ružića izvela himnu "Lijepa naša domovino". Njeno izvođenje himne izazvalo je podeljene reakcije javnosti, a nije naročito oduševilo ni okupljene političare koji su sve vreme uzdisali i kolutali očima.

Plenković je sve vreme uzdisao, a u jednom momentu i prevrnuo očima. Odlazeća zvezda sa mesta predsednice Kolinda Grabar-Kitarović, koja je i sama više puta pokazala da "stvarno voli da peva", delovala je blago zgrožena. 

Nakon nastupa na inauguraciji brojni korisnici Tvitera izneli su svoje mišljenje, a neki od njih nisu bili blagonakloni prema muzičarki i njenom performansu.

"E Josipa, Josipa, to nije moja himna", napisala je jedna korisnica, dok je drugi dodao napisao kako je njena izvedba "precenjeno pro*eravanje". "Čini se da Milanović nije čuo unapred kako će Josipa Lisac izvoditi hrvatsku himnu. Ovo je bilo jezivo. Karikatura na himnu", oštar je bio jedan korisnik Tvitera, dok je drugi zaključio da je "kao na dženazi".


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Dmitar

pre 4 godine

Ma kakva država takva i himna a takav i izvođač iste.

Mili

pre 4 godine

Znate li da je eto baš Hrvatska himna proglašena(mislim da je to bilo 2010g) za najlepšu na svetu po melodiji(Srpska 57) a nju je napisao hrvatski Srbin Josif Runjanin a po rečima je bila treća najbolja na svetu(Srpska 78) a njih je napisao hrvat Antun Mihanović. A znate li ovo: JESTE LI ZNALI? Himnu Srbije ‘Bože pravde’ skladao je Slovenac

MilosObilic1389

pre 4 godine

Дефинишите - "Лепо"...?

Ej Sloveni

pre 4 godine

Milanović ko komunista je samo ponizio rvate sa tom inaguracijom koja je bila ko neka prava komemoracija u crnini u zatvorenom bez boje i veselja i slavlja a još im se kralj tako divno narugao himni sa Josipom koja je u svom stilu tako unakazila a još će im maknuti počasnu stražu koju je postavio Tuđman e još da vrati Titovu bisti na Pantovčak....Najjači komentar kojeg sam pročitao na ovu temu je da je neki rvat napisao da se bojao tokom prvih 10sek. Josipinog pevanja da neće doći neki vojnik od počasne garde da je strelja na licu mesta da odbrani državi čast i himnu....

Srdjan

pre 4 godine

mozda sam nemelodican ali josipa na kraju zavija ko kuce na lancu

Rada

pre 4 godine

Josipa Lisac nije diva većć luda baba koja je upropastila jednu lepu pesmu.Ovo nije pevanje, ovo je zavijanje i nije mi uopšte jasno šta je kog đavola zovemo na gostovanja u Beograd.Ona je za penziju.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plejofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija