• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

20.02.2020

12:16

DODIK POSLE SASTANKA SA SRPSKIM PREDSTAVNICIMA U BiH: Završavamo Predlog zakona o Ustavnom sudu!

Balkan

DODIK POSLE SASTANKA SA SRPSKIM PREDSTAVNICIMA U BiH: Završavamo Predlog zakona o Ustavnom sudu!

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da je stav srpskih predstavnika na nivou BiH da Ustavni sud BiH treba da ima šest sudija, dva koja dolaze iz Republike Srpske i četiri iz Federacije BiH

"Na sastanku nije urađeno ništa tajno. Rešenja koja smo predložili mogu biti korisna za sve, pa i za Bošnjake. Ako se odmaknu od linije odbijanja, videće da i oni imaju koristi", rekao je Dodik nakon sastanka sa srpskim predstavnicima u organima BiH i dodao da se finalizuje predlog zakona o Ustavnom sudu BiH, prenosi portal RTRS.

Kako je rekao, danas je u Istočnom Sarajevu održan radni sastanak, na kojem se dogovaralo o odlučivanju u zajedničkim institucijama.

"Predsedništvo, Savet ministara, Parlamentarna skupština, na svim mestima bićemo, ali nećemo donositi odluke. Što se tiče drugih odluka nivoa odlučivanja, komunikacijska, službena i ostala, sve ostaje na istom nivou", rekao je Dodik.

On je dodao da je svrha sastanka bila da se objasne i prezentuju najnovije odluke i učešće o odlučivanju, prenosi sarajevska N1 televizija.

"Odluke bilo koje vrste neće biti usvajane i donošene. Što se tiče drugih nivoa odlučivanja za sada sve ostaju u redovnoj aktivnosti", rekao je Dodik.
 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija