• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: sputnjik

20.02.2020

22:21

ODUZEĆEMO ORDEN SVETOG SAVE MINISTRU BOŠKOVIĆU! Mitropolit Amfilohije: PLJUNUO JE NA SVETINJE TERAJUĆI VOJNIKE DA SE PONAŠAJU PO NJEGOVIM ZAPOVESTIMA!

Balkan

ODUZEĆEMO ORDEN SVETOG SAVE MINISTRU BOŠKOVIĆU! Mitropolit Amfilohije: PLJUNUO JE NA SVETINJE TERAJUĆI VOJNIKE DA SE PONAŠAJU PO NJEGOVIM ZAPOVESTIMA!

Podeli vest

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije izjavio je večeras u Pljevljima da će Sinod Srspke pravoslavne crkve oduzeti oreden Svetog Save ministru odbrane Predragu Boškoviću, kojim ga je odlikovao za doprinos koji je dao u izgradnji hrama Svetog Đorđija u Pljevljima

Bošković je u vreme izgradnje bio predsednik Odbora pljevaljskog Rudnika uglja, i sa te je pozicije pomagao hrama u Pljevljima.

- Ja pred vama izjavljujem a to će morati i Sinod da se oduzima Orden Svetog Save Boškoviću pa neka se kiti čim hoće. Ne može se kititi Ordenom Svetog Save, pljujući na Svetog Savu i na svetinje i terajući vojnike da oni moraju da se ponašaju po njegovim nekim zaposvestima - rekao je Amfilohije.

Mitropolit crnogorsko primorski Amfilohije služio je večeras zajedno sa vladikom Mileševskim Atanasijem u crkvi Svete Petke u Pljevljima moleban a popotom i predvodio litiju ulicama grada.

Molebanu i Litiji prisustvovao je veliki broj građana.

- Ove litiije molitvene koje su čudo za Crnu Goru i za Evropu, ukrašavaju Crnu Goru ukrašavaju Evrope - rekao je Amfilohije obraćajući se okupljenima.

BEZBOŽNIK NEKRŠTENI STVARA SVOJU CRKVU! Moćni govor mitropolita Amfilohija: Objavili su rat Bogu! E, ne može se protiv Boga ratovati, to je ono što je zabolelo narod

On je rekao da dobijaju pozdrave iz čitavog svijeta iz Carigrada, Jerusalima od moskovskog patrijarha, od Imana Huseina poznatog teologa islamskog koji je kako je rekao pozvao sve muslimane Balkana da budu nastrani pravoslavnih hrišćana koji brane svoji svetinje, prenose Vijesti.

- Osetio je ovaj znameniti učitelj islama da ovde nije samo borba protiv hrišćanskih svetinja nego i borba protiv islamskih svetinja iako su ovi naši sklopili ugovor sa našim muslimanima da bi ih prevarili. Jer ako se ovaj Zakon donosi na nivou Crne Gore on važi ne samo za pravoslavne nego važi i za sve vere. Oni su sklopili da bi njih obmanuli jer sutra ovaj zakon je iznad ugovora koji se sklapaju. Zato je ovaj znameniti islamski teolog osetio to i poslao je pozdrav. Pozdrav smo dobili i od efendije Mustafe Maksića iz Sjenice, bivšeg predsenika Islamske zajednice u Sjenice i Sandžaka koji je nekad bio i potpredsednik vrhovnog sabora Islamske verske zajednice Srbije. Uveren sam da bi i pljevaljski muftija podržao ono što se događa ovdje jer i on oseća da je ovo borba protiv Boga i imena božijeg zvali ga Alah, Bog ili bilo kako drugačije -  rekao je Amfilohije.

On je prisutne pozvao da se „pomole za one koji donose robovske zakone da ih Bog oslobodi i da im vrati veru i da se vrate svojim grobovima“.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija