• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/sputnjik

27.02.2020

09:13

EU NUDI POSREDOVANJE u rešavanju KRIZE U CRNOJ GORI!

Balkan

EU NUDI POSREDOVANJE u rešavanju KRIZE U CRNOJ GORI!

Podeli vest

Vladimir Bilčik, kopredsedavajući Parlamentarnog odbora Evropske unije i Crne Gore za stabilizaciju i pridruživanje (POSP) rekao je da EU može da pomogne u rešavanju institucionalne krize u Crnoj Gori, kao što je to učinila i u Severnoj Makedoniji, ali da za njihovo uključivanje nije dovoljan poziv opozicije

Odgovarajući na pitanje da li i na koji način Evropski parlament i Brisel mogu da pomognu u rešavanju institucionalne krize u Crnoj Gori i da li to može uticati na dalje pregovore sa EU, on je istakao da dijalog koji su koristili u Severnoj Makedoniji i drugi mehanizam - interparlamentarni dijalog koji je na snazi u Srbiji, mogu da se aktiviraju i ovde, „naravno, na zahtev Crne Gore“.

Bilčik je kazao da je EP spremna da pomogne u tom procesu, kroz proces medijacije, ili da ponudi savete.

„Već smo bili u prilici da nas neke zemlje kandidati zamole za takvu pomoć, da učinimo što možemo da se razvije ta politička kultura u parlamentu i drugim institucijama”, rekao je Bilčik za Vijesti.

On je ocenio da je pitanje verskih zajednica isključivo u nadležnosti države Crne Gore, ali da taj postupak mora da se vodi u skladu sa svim međunarodnim i drugim relevantnim standardima u oblastima ljudskih prava.

„Ističemo da je dijalog način ka pronalaženju rešenja u ovom sporu i predlažemo da se u duhu dijaloga nastavi rad na otvorenim pitanjima. Tu mislimo na Zakon o slobodi veroispovesti i pravnom položaju verskih zajednica”, istakao je Bilčik.

Sve o događajima u Crnoj Gori čitajte OVDE.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mito

pre 4 godine

Evropo ne pomaži, od tvoje pomoći i konjbi crkao

Dušan

pre 4 godine

Ako sve treba po medjunarodnim standardima itd.,bla bla,što niste reagovali kad su pohapsili poslanike opozicije?poslanici sa imunitetom...izabrani od gradjana???..pa kakvu to poruku šalje?jel to nije diktatura???.. e,licemerna evropo...

gori od virusa

pre 4 godine

То би било горе од НАЈГОРЕГ вируса или бомбардовања. Зато, останите где сте и ХВАЛА! НЕ помажите, јер коме сте ви помогли тај се није добро провео.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija