• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

27.02.2020

13:31

DODIK: Banjaluka nikad nije bila šeher, uvek će podržavati Vučića, a ne Izetbegovića!

Balkan

DODIK: Banjaluka nikad nije bila šeher, uvek će podržavati Vučića, a ne Izetbegovića!

Podeli vest

Srpski član Predsedništva BiH, Milorad Dodik, poručio je danas, povodom stalnih napada iz Sarajeva na Aleksandra Vučića, da je predsednik Srbije za razliku od nekih političkih lidera u BiH, čovek mira i stabilnosti u regionu, koji se ponaša državnički

"Predsednik Srbije Aleksandar Vučić jasno je već nekoliko puta pokazao da želi da sačuva mir kako u Srbiji, tako i Srpskoj, pa i u regonu", poručio je Dodik na konferenciji za novinare u Banjaluci.

Kao veoma važno je istakao očuvanje mira u Srpskoj i ponovio da je njihov primarni cilj izvorni Dejton, očuvanje Republike Srpske i njenog legitimiteta, kao i da Srbija bude jaka, jer Srpska je, kako je rekao, "više zagledana u Srbiju nego u BiH".

Izveštaj o stanju u BiH, kaže Dodik, imao je odmeren stav kojim se želi sačuvati stabilnost.

"Veoma je jasno iskazano Vučićevo opredeljenje da se deluje u funkciji sistema, ali je očito da zvanično Sarajevo želi da vodi "sećijsku politiku" i sve dobro opstruiše", naveo je Dodik.

Naglasio je da političko Sarajevo na čelu sa Bakirom Izetbegovićem pokušava da drži predavanje šta treba da radi predsednik Srbije.

"Izetbegović pokušava da se politika vodi u BiH po merilima ''Islamske deklaracije''. Bošnjacima najviše odgovara nestabilna Srbija i nejak predsednik. Treba reći i da svojatanje Banjaluke kao šeher-grada nije primereno. Banjaluka više pripada Vučiću nego Izetbegoviću", rekao je on, ističući da Izetbegoviću to ipak neće poći za rukom.

Dodao je da u Republici Srpskoj nema niti jedan plan za secesiju, te da nije donesena nijedna odluka u tom pravcu i posvećeni su izvornom Dejtonu.

"Republika Srpska ima legitiman cilj da preferira izvorni Dejton i nadležnosti. Mnogi smatraju da je BiH već propala zemlja, a u Sarajevu nisu srećni zbog toga. Ja nikada nisam pozivao na oružje kao što je to radio Izetbegović. Oni brane ''Islamsku deklaraciju'' i islamsko uređenje, ali neće doživeti da se BiH dodatno militarizuje", kazao je Dodik.

Istakao je da deo međunarodne zajednice provodi politiku bošnjačkih lidera u BiH.

"Najsvežiji primer je sinoćnja izjava Valentina Incka koji je odmah nakon obraćanja Bakira Izetbegovića, Fahrudina Radončića i Željka Komšića ponovio isto što su i oni govorili", rekao je Dodik.

On je konstatovao da se Incko samo pojavi da etablira ono što su oni rekli. Istakao je da se u BiH putem institucija kao što je Ustavni sud BiH donose odluke koje su antiustavne.

"Srpska se mora odbraniti, ovo je ključni trenutak. Ne možemo prihvatiti odluku Ustavnog suda jer je ona neustavna. Ustavnom je definisano da imovina pripada entitetima. Mi nismo izazvali ovu situaciju već neki drugi i odbacujemo napade na Republiku Srpsku", poručio je Dodik na konferenciji za novinare koju je RTRS prenosila uživo.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
ponosanS

pre 4 godine

Problem Izetbegovica postoji jos od devedesetih kad je njegov babo obecao muslimanima da ce Bosnu pretvoriti u pasaluke. To nisu ni krili. Obecao je borcima za islamsku drzavu da ce imati svoje pasaluke u kojima ce Srbi, hrvati i ostali narodi morati da placaju harac pasama. Obecao je to i stranim placenicima iz arapskih drzava. Posto ni 30 godina od obecanja nema nista, muslimani i arapi koji su se naseili u BiH postaju polako nestrpljivi. Izmice im islamska drzava u Siriji, Iraku, sad bi da to nadoknade u BiH i juznoj srpskoj pokrajini. Licemerno je da muslimani svako toliko menjaju naciju iz srpske u muslimansku iz muslimanske u bosnjacku pa bosansku a sve s ciljem da u BiH nema Srba vec da se stvori neka univerzalna nacija a to vise ne ide. To su ucinili hrvati i albanci, sad pokusavaju crno-milogorci i Izetbegovic uz pomoc zapadne jeresi ali nije vise 19914. Ni tada Srbi nisu pristali na ultimatum mnogo jacih, nece ni danas. Vreme je da svi Srbi rodjeni i koji imaju poreklo po roditeljima u BiH, C.Gori i Hrvatskoj pa i severnoj Albaniji traze svoje drzavljanstvo, da uzmu licne karte drzave porekla kao dokaz da su poreklom iz tih zemalja a time i da se jednom pokaze koliko istinski Srbi postoje u svim tim drzavama. Trebace i u po Bosni i Hercegovini poceti organizovanje litija. Osvestati puteve kojim su nas oteral da bi mogli da se vratimo.

DODIK SE SAD SIGURNO TRESE OD STRAHA! IZETBEGOVIĆ, KOMŠIĆ, RADONČIĆ PRETE, povucite zaključke Skupštine RS, inače... DA NIJE SMEŠNO...
Balkan

DODIK SE SAD SIGURNO TRESE OD STRAHA! IZETBEGOVIĆ, KOMŠIĆ, RADONČIĆ PRETE, povucite zaključke Skupštine RS, inače... DA NIJE SMEŠNO...

Lideri SDA, SBB-a i DF-a Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić i Željko Komšić poručili su lideru SNSD-a Miloradu Dodiku i zvaničnicima RS da "neće dozvoliti prelaženje crvene linije" poručivši im da povuku nedavne zaključke definisane u Skupštini RS. Nijedan pedalj ove države se ne može otcepiti, rekao je Bakir Izetbegović

26.02.2020

19:37

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!
Live TV

CIA radi predsedniku Vučiću o glavi! Glavni problem su domaći neprijatelji!

Američka Centralna informativna agencija radi o glavi predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću i za to ima pomoć ljudi koji su u neposrednom okruženju šefa naše države! Ovo tvrdi Aleksandar Vulin, bivši direktor Bezbednosno-informativne agencije. Na ovu temu su u "Info jutru" govorili Milenko Jovanov, član Predsedništva SNS i Dejan Vukelić, urednik Sprskog portala.

29.03.2024

09:18

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!
Live TV

Protiv Srbije vođen je nuklearni i hemijski rat! Kanceri u našoj zemlji daleko su agresivniji nego u Evropi!

Serijalom dokumentarnih filmova o NATO agresiji nad Srbijom obeležavamo 25 godina od početka bombardovanja naše zemlje. Za 78 dana agresije na Srbiju je bačeno 22.000 hiljade tona projektila, među kojima 37.000 hiljada zabranjenih, kasetnih bombi, bombi sa osiromašenim uranijumom. Žena koja je među prvima u našoj zemlji pričala o zastrašujućim posledicama NATO bombardovanja je doktora Danica Grujičić, ministarka zdravlja. Ona je bila gošća "Info jutra".

29.03.2024

08:45

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije
Hronika

Zločinci iz Novog Sada dobili 16 godina robije za otmicu i mučenje: Sve je počelo od odbijanja mušterije

Milan Pandurеvić (37) iz Bogatića i Biljana Ćosić (52) iz istog mеsta s boravištеm u Novom Sadu, kojima sе pripisujе da su prе dvе godinе počinili otmicu njеnog klijеnta u prostituciji, uz maltrеtiranjе oštеćеnog i iznuđivanjе novca, osuđеni su jučе u novosadskom Višеm sudu prvostеpеnom prеsudom na dеsеt i šеst godina zatvora.

29.03.2024

09:22

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija