• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: D. KLJAJIĆ

11.03.2020

23:40

DIKTATOR NASTAVLJA SA STRAŠNIM PRITISCIMA! Milo preti vojnicima zbog litija

Balkan

DIKTATOR NASTAVLJA SA STRAŠNIM PRITISCIMA! Milo preti vojnicima zbog litija

Podeli vest

Crnogorski predsednik Milo Đukanović otvoreno se obračunava sa učesnicima protesnih litija koje širom Crne Gore svakog četvrtka i nedelje okupljaju više od 200.000 ljudi

Tako je Nikšićanin Darko Mrvaljević, podoficir Vojske Crne Gore, suspendovan sa posla samo zato što je učestvovao na litijama u znak protesta protiv pokušaja otimanja imovine SPC. Ovim povodom oglasila se njegova supruga Ana, koja je poručila da je učešće na litijama jedina Darkova greška za sve vreme vojničke karijere.

Briga njih za čast

U Crnoj Gori se sve prašta osim profesionalizma, časti, poštenja i vere u Boga
Marko Kovačević, portparol NSD

- To je sva krivica moga muža posle 27 godina službe u vojsci - napisala je Mrvaljevićeva na Fejsbuku.


Suspenziju podoficira Darka Mrvaljevića potpisao je načelnik generalštaba VCG Dragutin Dakić, koji je najavio "nove oštre mere", jer u vojsci nema mesta za one koji misle da treba da brane Crkvu od zakona.

Dakić je ovu svoju odluku obrazložio rekavši da je Mrvaljević suspendovan "zbog učešća na litijama kao političkim skupovima, i neizvršenja naređenja o zabrani prisustva na litijama".
Komentarišući ove navode, portparol NSD Marko Kovačević ocenjuje da se Milo sveti dobrim ljudima.

AMFILOHIJE
MITROPOLIT

Ateisti nemaju pravo da ubijaju Boga u narodu i oduzimaju mu svetinje. Kome oni da daju Cetinjski manastir, ostroški manastir? Svojoj crkvi? To nije crkva, to je partija.


- U Crnoj Gori se sve prašta osim profesionalizma, časti, poštenja i vere u Boga. Upravo su to odlike koje ima Mrvaljević, koji je ostao na braniku Crne Gore kao njegovi časni preci. Ovim je i zvanično 

 

 


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dragan

pre 4 godine

Do kada ovaj Dzukanovic misli da bude na vlasti

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija