• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs/in4s.net

11.03.2020

13:42 >> 15:12

LITIJE I SUTRA ŠIROM CRNE GORE! Mitropolija: Ako se nešto promeni obavestićemo javnost!

Balkan

LITIJE I SUTRA ŠIROM CRNE GORE! Mitropolija: Ako se nešto promeni obavestićemo javnost!

Podeli vest

Ministar zdravlja u Vladi Crne Gore Kenan Hrapović juče je na konferenciji za medije savetovao građanima izbjegavanje javnih okupljanja kao meru borbe protiv koronavirusa, iako još uvek nije zabeležen nijedan slučaj oboljenja u Crnoj Gori

Ova predložena mera izazvala je pažnju s obzirom da se u crogorskim gradovima duže od dva meseca održavaju litije, kao vid protesta protiv Zakona o slobodi veroispovesti i uverenja, koji je usvojen u drugoj polovini decembra prošle godine.

Mitropolija crnogorsko-primorska najavila je da će, ako dođe do bilo kakvih promena u vezi sa organizovanjem protestnih litija, o tome odmah obavestiti javnost.

„Ukoliko dođe do bilo kakvih promena u pogledu litija, odmah ćemo obavestiti javnost. Do ovog trenutka nema ništa novo“, rekli su „Vijestima“ iz MCP.

Premijer Duško Marković najavio je danas da će javna okupljanja biti zabranjena ako se pojavi koronavirus u Crnoj Gori.

Protojerej-stavrofor Slobodan Jokić tim povodom rekao je da će se litija najavljana sutra održati normalno.

„Za sada nema nikakve zabrane. Ako bude zabrane, mi ćemo se prema tome ophoditi i videti šta i kako. Sutra će se definitivno održati litiju jer zabrane nema i mi planiramo redovne aktivnosti“, rekao je on za Portal Onogošt i naglasio da se otkazivanje litija još uvijek ne razmatra.

Mere predostrožnosti koje je juče objavio ministar Hrapović, za sada, prema njegovim rečima, ne utiču na javni život.

„Sve je redovno u društvu i sve protiče tako pored tih mjera“, rekao je on i dodao da će javnost biti blagovremeno obaviještena ukoliko dođe do nekih promjena.

Sve o događajima u Crnoj Gori čitajte OVDE.


Tagovi:

Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija