• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Vijesti

30.03.2020

11:16

VLADA CRNE GORE TRAŽI POMOĆ OD NATO! Evo šta im sve treba za borbu protiv koronavirusa

Balkan

VLADA CRNE GORE TRAŽI POMOĆ OD NATO! Evo šta im sve treba za borbu protiv koronavirusa

Podeli vest

Vlada Crne Gore tražila je pomoć od NATO alijanse za borbu protiv korona virusa u vidu sanitetskog materijala.

Molba je poslata NATO Evroatlantskom centru za koordinaciju odgovora na katastrofe (EADRČ) i od svih članica Alijanse se traži ako mogu da pomognu sa više od 5,6 miliona hiruških maski, oko pola miliona maski sa P2 i P3 filterima, oko 6,5 miliona rukavica, oko 250.000 naočara i vizira, preko 336.000 hiruških haljina i još 100.000 nepromočivih, kao i 50.000 nepromočivih kecelja, milion jednokratnih hiruških kapi i naglavaka, prenose mediji.

Osim toga, traži se i 320 respiratora, 20 bronhoskopa, 40 laringoskopa, 20 apsiratora, 50 EKG aparata, dva defibrilatora.

Kako se navodi, sam NATO ne poseduje zalihe respiratora i druge medicinske opreme, ali pomaže na druge načine, kao što je logistika i transport.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Dile

pre 4 godine

Crnogorsko vlastodršci nece pomoc od koje su je uvek dobijali nego od neprijatelja. Hoce ,dobice pomoc ali kada NATO prvo obezbedi sebe. Pa zar nije dovoljan primer Italije i nauk za večna vremena višedecenijskoj vlasti u Crnoj Gori.

goranbojanovic

pre 3 godine

Stigli su plugovi. Ako sami oru šaljite ih u Crnu Goru.

sledeća vest

Izbori 2024

Vesti

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra
Društvo

Kako lako ispraviti grešku u podacima katastra

Zbog dezinformacija, plasiranih preko društvenih mreža i pojedinih medija, da se svi zahtevi katastru podnose preko advokata, Republički geodetski zavod obaveštava javnost da postoje zahtevi za koje nije obavezno da se angažuje advokat već ih građani mogu i sami podneti, među kojima su zahtev za promenu prezimena ili matičnog broja.

19.04.2024

11:21

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija