• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: tanjug

30.03.2020

19:18

SEVERNA MAKEDONIJA ZVANIČNO POSTALA ČLANICA NATO! Ispred sedišta podignuta zastava!

Balkan

SEVERNA MAKEDONIJA ZVANIČNO POSTALA ČLANICA NATO! Ispred sedišta podignuta zastava!

Podeli vest

Ispred sedišta NATO u Briselu, danas je podignuta zastava Severne Makedonije, uz intoniranje makedonske himne, tri dana nakon što je ta zemlja i zvanično postala 30. članica Alijanse

Ceremoniji je prisustvovao generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg, dok su članovi makedonske vlade podizanje zastave posmatrali putem video linka, prenosi Plus info.

Nakon podizanja makedonske zastave, intonirana je himna NATO.


- Danas smo ovde da pozdravimo Severnu Makedoniju kao članicu NATO. Ovo je istorijski trenutak za Severnu Makedoniju, koji dolazi nakon godina posvećenosti - rekao je Stoltemberg.

On je podsetio da je pristupanje Severne Makedonije NATO omogućeno postizanjem Prespanskog sporazuma i pozdravio je odluku EU da započne pregovore sa tom zemljom.

Severna Makedonija je 27. marta zvanično postala 30. članica NATO, pošto je instrument o njenom članstvu u Alijansi deponovan u americkom Stejt departmentu.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
nebojsa

pre 4 godine

Bravo, sad vam niko ništa ne može. Najjači ste! ?

Ljubisha

pre 4 godine

Ne sviraj, i nas ceka isto, samo treba malo vremena da prodje i silom u pakao

Izbori 2024

Vesti

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija